Muzică, voie bună și visători la Ateneul tecucean

 

Arc peste timp: Melodii consacrate din anii ’30-’50 au răsunat armonios pe scena Ateneului, în franceză și română

Duminică, 11 noiembrie, la Ateneul Fundaţiei Pelin din Tecuci, soprana Diana Tudor, acompaniată de pianistul Alexandru Burcă, un virtuoz al pianului, au fost în fața publicului tecucean cu un recital care a fost pe placul tuturor. Evenimentul artistic a fost denumit „De la Maria Tănase la Edith Piafˮ.

 Pentru început, soprana Diana Tudor a făcut o plimbare pe bulevardele Parisului, pe podurile Senei, purtându-ne în periplu unui alt timp și alt loc, în urmă cu mulți ani, readucând farmecul parizian de odinioară.

A recitat celebre arii franțuzești, chansonette, precum „La Bohemeˮ, „Dominoˮ, „Sous le ciel de Parisˮ, „Ce qui reste de notre amourˮ, „Un gamin de Parisˮ, „Je ne veux pas travaillerˮ,„Mon amour de S.ˮ, „Mademoiselle de Parisˮ, „Champs-Elyseesˮ, „Un homme a venirˮ, „Deux yeux noirsˮ,  „Padam, padamˮ și multe altele din perioada interbelică.

 După aplauze prelungite și refrene la unison cu publicul, Diana Tudor și îndrăgitul pianist Alexandru Burcă ne-au purtat într-o călătorie a anilor de glorie ai Bucureștiului de odinioară.

Nu au lipsit din repertoriul artistei piesele românești binecunoscute „Coșarˮ, „Du-mă acasă, măi tramvaiˮ, „Vrei să-ne întâlnim sâmbătă seara?ˮ, „Cel mai frumos tango din lumeˮ, „Ce să fac dacă-mi placiˮ, „Iubirea e doar o glumăˮ, „Zarazaˮ, „Să-mi cânți cobzarˮ, „ Ciobănaș cu 300 de oiˮ, „Până când nu te iubeamˮ.

A fost o seară minunată la Ateneul din Tecuci, celebrele piese ale „privighetorii Carpaţilor” și „vrăbiuței pariziene” fiind interpretate excelent, iar pentru noi, publicul, a reprezentat o porție uriașă de balsam pentru suflet.