Primarul a fost prins în corzi pe tema GAL „Anton Cincu”

 

Miercuri, 18 iulie 2018, Cătălin Hurdubae şi-a dat demisia din funcţia deţinută în cadrul Asociaţiei GAL „Anton Cincu” Tecuci.

Prin Hotărârea nr. 204 din 31 octombrie 2018, pentru a reprezenta interesele Municipiului Tecuci în cadrul Consiliului Director al Asociaţiei a fost desemnat Pîrvu Constantin care deţine şi funcţia de director al Direcţiei de Servicii Publice Tecuci.

Adoptarea acestei hotărâri nu a fost lipsită de contre verbale, consilierii locali fiind nemulţumiţi de rolul Asociaţiei care acţionează ca un şunt în procesul distribuirii fondurilor necesare activităţilor de întreţinere a municipiului Tecuci.

În faţa reproşurilor consilierilor locali care au cerut un raport de la Asociaţie dar nu au primit niciun răspuns, primarul a replicat că acolo s-au făcut lucruri importante. Dintre aceste lucruri importante C.C. Hurdubae îşi aminteşte doar achiziţionarea unei autoutilitare care deserveşte gratuit Compania de Utilităţi Publice Tecuci.

„O măturătoare puteam să cumpărăm şi noi direct cu acei bani, nu să dăm la cineva care să ne dea măturătoarea înapoi. De ce să fie proprietar GAL-ul şi să ne-o dea nouă în folosinţă gratuită? ”, a răbufnit consilierul Vasile Diaconu, solicitând în acelaşi timp un raport financiar.

„Dacă cereţi un raport către GAL, cu siguranţă o să vă dea un raport”, a spus primarul Hurdubae. Replica consilierului Diaconu nu s-a lăsat aşteptată: „De ce să cerem raport la GAL? Noi suntem consilieri la Consiliul Local Tecuci şi cerem UAT-ului ca cine a dat banii să justifice de ce i-a dat. Să ceară UAT un raport şi să ne informeze pe noi, să vedem ce s-a achiziţionat, cu ce preţ, cum şi de ce”.