Barcea va avea distribuție de gaze. La Tecuci cartiere întregi fără utilități

 

Primarul comunei Barcea, Constantin Zamfir, a fost inițiatorul unui proiect de hotărâre privind aprobarea distribuției de gaze naturale în localitatea pe care o păstorește. Astfel, localnicii din Barcea și Podoleni vor beneficia de gaze naturale, nemaifiind nevoiți să se aprovizioneze cu lemne pentru iarnă.

Totodată, aflăm că, pe lângă comuna Barcea, vor mai fi beneficia de gaze naturale și cetățenii comunelor Umbrărești și Drăgănești.

Aşadar, atunci când este voință, se poate. Comparativ cu aceste comune, municipiul Tecuci rămâne în urmă, la momentul actual fiind zone întregi neacoperite cu această utilitate.

La Tecuci, în multe cartiere, localnicii sunt nevoiți să se încălzească la sobe alimentate cu lemne sau și-au instalat centrale pe lemne, iar lunar cumpără butelii pentru aragaz.

După doi ani şi jumătate de mandat, actualul primar nu are de gând să facă nici o investiție în sensul modernizării zonelor cu utilitățile indispensabile traiului, lipsind cu desăvârșire gazele, canalizarea, alimentarea cu apă ori asfaltul.