Flagrant și percheziții pentru destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri

 

Peste 400 de grame de cocaină, aproximativ 2 kg. de canabis, peste 32.000 de lei și 15.000 de euro au fost indisponibilizate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., în urma unei operațiuni pentru destructurarea unei grupări de trafic de droguri. Doi bărbați au fost arestați preventiv.

La data de 30 noiembrie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate din Pitești, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au depistat în flagrant delict un bărbat, de 46 de ani, din Tulcea, care deținea aproximativ 400 de grame de cocaină.

În urma cercetărilor, a mai fost identificat un bărbat, de 36 de ani, din municipiul București, bănuit de trafic de droguri de risc.

În aceeași zi, au fost efectuate două percheziții domiciliare pe raza municipiului Constanța și a municipiului București.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi procurat droguri din Grecia, pe care le-ar fi trimis în România prin diferite firme de coletărie sau curierat. Ulterior, ar fi porționat și comercializat drogurile, fără drept, în București, Constanța și în județul Argeș.

În urma prinderii în flagrant delict și a perchezițiilor, au fost indisponibilizate peste 400 de grame de cocaină, aproximativ 2 kg. de cannabis, 11 pastile de ecstasy, 10 grame de haşiş, 32.850 de lei, 15.260 de euro, 900 de dolari, 350 de franci elveţieni şi 455 de lire sterline, 3 telefoane, 1 autoturism, un cântar electronic destinat porționării drogurilor, precum și ustensile susceptibile a fi folosite la ambalarea şi porţionarea acestora.

Cei doi bărbați au fost reținuţi pentru 24 de ore, fiind prezentați Tribunalului Argeș, care a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile.