Bucuria sărbătorilor este răpită la Tecuci de actuala conducere – Galerie Foto

 

Se pare că magia sărbătorilor nu este așteptată la Tecuci în niciun fel. Orașul pare mohorât, conducerea administrației locale a uitat cu desăvârșire că vin sărbătorile.

În timp ce toate localitățile țării s-au umplut de numeroase ornamente, decorațiuni și priveliști de basm, la Tecuci nu se întrevede nimic, nici măcar astăzi de Sf. Nicolae.

 În Parcul central este doar o decorațiune jalnică reprezentând un moș cu ren, precum și un glob. În scuarul din sensul giratoriu a fost montată o instalație luminoasă, care te duce cu gândul la o bucată de colac săsesc în culori tricolore.

În rest, au fost puse perdele luminoase pe Primărie, Casa de cultură, fosta Galerie de artă  și fosta Grădiniță din Parc. Practic, clădirile care au tencuiala căzută, gen Grădiniță și Galerie, au fost ornate.

 Stâlpii de rezistență ai balconului Casei de cultură, unde eram avertizați că reprezintă un real pericol datorită căderii de cărămidă și altele, au fost acoperiți cu un imens banner. S-a astupat gunoiul și s-a rezolvat problema. O altă clădire vecină, fostă Taxe și impozite (Școală de fete cândva) a fost acoperită și ea cu un material care se ondulează la adierea vântului.

O întrebare rămâne acum când vezi un oraș trist: unde sunt instalațiile decorative care erau în proprietatea Primăriei și au fost folosite în anii trecuți?

Unde își duc părinții copiii să vadă puțină magie decorativă, în prag de sărbători, nu știm. La Tecuci nu există nimic.