Sute de liceeni din 8 orașe iau parte la competiția antreprenorială națională EntrepreNation CityStart

 

Competiția naţională EntrepreNation CityStart va avea loc în 8 orașe din România în următoarele 4 săptămâni: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Sibiu, Brașov, Galați, Cluj Napoca și Iași.

La Galați sunt deja înscriși peste 50  de tineri de liceu

Evenimentul, dedicat elevilor de liceu şi studenţilor în anul I de studiu, are ca obiectiv principal dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale şi intraprenoriale în rândul a peste 300 de tineri.

EA-The Entrepreneurship Academy, prima facultate din Sud-Estul Europei dedicată antreprenoriatului, lansează prima competiție naţională pentru liceenii şi studenţii în anul I pasionaţi de business, management, antreprenoriat şi intraprenoriat.

Competiţia antreprenorială EntrepreNation CityStart ajunge în Galați, sâmbătă, 8 decembrie, unde elevi de liceu şi studenţii de anul I, vor învăţa să facă un plan de business,  vor participa la  ateliere de “Idea Generation” și „Business Plan”, după care, timp de patru luni, vor lucra în echipe, la ideile de business îndrumaţi de către echipa EA.

Antreprenori cu experienţă şi studenţi care au deja un business îi vor ghida pe participanţii EntrepreNation CityStart

În toate cele opt orașe în care se va desfășura competiția, antreprenori cu experiență vor fi alături de participanți. Împreună cu studenți ai EA – The Entrepreneurship Academy, care au deja un business și multă inspirație, îi vor ghida să genereze idei cu impact într-o competiţie în care sunt provocați să construiască idei de afaceri.

Apoi, timp de 4 luni de zile, participanţii vor intra într-un program de mentorat şi antreprenoriat susţinut de echipa EA, pentru a implementa şi testa ideile de afaceri generate în timpul competiţiei.

Câştigătorii vor primi burse de studiu la EA – The Entrepreneruship Academy şi accesul într-un program antreprenorial concentrat

Echipele câştigătoare vor fi anunţate în luna aprilie 2019, în cadrul finalei EntrepreNation CityStart şi premiate cu burse de studiu la EA- The Entrepreneurship Academy a căror valoare totală este de peste 50.000 euro.

Apoi, aceştia vor intra într-un BootCamp, un program antreprenorial concentrat de 7 zile. Fiecare câştigător va ieşi din acest program cu un plan de business viabil, pe care-l va implementa având la dispoziţie şedinţe de mentorat oferite de către studenţii și antreprenorii din rețeaua EA – The Entrepreneurship Academy.

„Antreprenoriatul şi intraprenoriatul câştigă tot mai mult teren printre liceenii din România, care găsesc în această alegere o doză mai mare de libertate, autonomie, responsabilizare şi  posibilitatea de a genera un impact pozitiv în comunitate. Experienţa pe care o avem în lucrul cu tinerii între 16 şi 20 de ani şi nu numai, ne-a făcut să realizăm că printre cele mai importante calităţi ale celor care îşi doresc să aibă un impact (fie că vorbim de antreprenori sau persoane care ocupă poziţii în top/middle management) sunt curajul, capacitatea de a lucra în echipă, puterea de a risca, de a câştiga, dar şi de a greşi.

Aceste valori dorim să le transmitem tinerilor care vor participa în următoarele 4 săptămâni la EntrepreNation CityStart, ajutându-i să-şi dezvolte aptitudini antreprenoriale care îi vor ajuta să se diferenţieze indiferent de parcursul profesional pe care îl vor alege.” declară Ilinca Păun, CEO și coach al EA – The Entrepreneurship Academy.

Următoarele ediții EntrepreNation CityStart sunt în Galați și Iași (8 decembrie), Timișoara,  Sibiu (19 ianuarie) și Cluj Napoca (26 ianuarie).

Competiţia naţională EntrepreNaţion CityStart este un eveniment gratuit, organizat în parteneriat cu Banca Transilvania.