În parcarea Pieței centrale din Tecuci se comercializează de câteva zile brazi.
Mai micuți, mai stufoși, ori impunători cu cetină verde au umplut locul de miros proaspăt, verde. Cumpărătorii erau puțini iar cei care într-adevăr își doreau ca mireasma să le umple casa negociau cu vânzătorii, prețurile pornind de la 50 lei.
Mulți tecuceni au preferat să achiziționeze brăduți artificiali plastic și să-i folosească an de an, fiind într-un fel ecologiști și susținând că nu ar trebui tăiații copacii, dar mirosul cetinei verzi nu se compară cu nimic în zilele de sărbătoare ce vin.
Atunci când cumpărați un brad, trebuie să verificați crengile, care trebuie să fie elastice și aproape imposibil de rupt, acest lucru arătând că nu a fost tăiat de prea multă vreme. Un brad vechi are cetina uscată, astfel că nu va rezista prea mult în casă, la căldură.
Chiar şi la câteva zile de la tăiere, bradul continuă să împrospăteze aerul și să umple casa cu oxigen.
O altă modalitate de a vă asigura că bradul nu se usucă este să îl feriți de lumina directă a soarelui, cât și de sistemele de încălzire și de ventilație ale casei, deoarece acestea nu vor face decât să grăbească procesul de uscare. Locul bradului trebuie să fie cât mai departe de calorifere, sobă sau cămin, iar spațiul în care e amplasat să fie cât mai des aerisit.
Tot pentru a maximiza durata de viață a pomului de Crăciun, puteți să-l plasaţi într-o găleată cu nisip umed. Nisipul trebuie udat la fiecare 1-2 zile.