Tăieri ilegale şi furt de material lemnos

 

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 12, polițiștii posturilor de poliție Movileni și Cosmești au depistat în flagrant un bărbat de 47 ani, din comuna Movileni, în timp ce smulgea  arbori esență ulm, de pe o suprafață împădurită aparținând Cantonului 2 Movileni, Ocolul Silvic Tecuci.

Cei 8 arbori smulși, cu dimensiuni la cioată cuprinse între 6 și 10 cm au fost lăsați în custodia Ocolului Silvic Tecuci, polițiștii întocmind dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.

La data de 10 decembrie a.c., în jurul orei 11.10, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe persoane taie cu drujba salcâmi, dintr-o parcelă de pădure aparținând Primăriei Gohor.

Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au surprins, în flagrant, doi bărbați de 42 și 48 ani, ambii din comuna Gohor, în timp ce tăiau cu o drujbă crengi și vârfuri de arbori esență salcâm, părțile de la baza acestora nefiind găsite la fața locului.

Polițiștii au numărat 43 cioate de arbori esență salcâm, cu diametre cuprinse între 10 și 20 cm, întocmind în cauză, dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.