Cât va plăti pentru salubrizare în anul 2019 o familie din Tecuci în funcţie de numărul de persoane

 

Vineri, 21 decembrie, 11 consilieri locali au votat pentru mărirea taxei de salubritate şi a taxei speciale de salubritate la Tecuci. Cei care au votat pentru majorare sunt nouă consilieri de la PSD, un consilier de la UNPR şi consilierul independent.

Taxele sunt calculate în funcţie de numărul de persoane, precum şi dacă au încheiat sau nu un contract în această privinţă cu Compania de Utilităţi Publice (CUP). În acest moment nu este clar dacă taxele aprobate includ sau nu TVA.

 Ceea ce este evident este faptul că un copil în vârstă de doi sau trei ani nu poate produce deşeuri menajere cât produce un adult. Cu toate acestea administraţia a hotărât că trebuie să plătească aceeaşi taxă de salubritate.

Spre exemplu, o familie cu zece persoane va avea de plătit în anul 2019 suma de 1.440 lei, dacă încheie un contract cu CUP, şi 1.800 lei, dacă nu încheie contract cu CUP Tecuci. Diferenţa de 360 lei reprezintă o sancţiune instituită de Primăria Tecuci în cazul în care acea familie refuză să încheie contract cu CUP. Suma rezultată din această sancţiune va intra în visteria municipalităţii.

Este evident faptul că o familie numeroasă, care trăieşte din alocaţiile copiilor şi din ajutorul social, nu îşi va putea permite să plătească 1.800 lei anual. Acest lucru va conduce la un blocaj financiar care se va finaliza prin anularea datoriilor pe care familia respectivă le va acumula şi implicit prin neîncasarea acestei taxe de către CUP.

Vă prezentăm un tabel cu sumele datorate anual şi lunar pentru taxa de salubritate de o familie în funcţie de numărul de persoane care alcătuiesc acea familie.