Prioritatea CUP este încasarea taxelor. Ridicarea deşeurilor poate să mai aştepte

 

Aşa cum se cunoaşte, la Tecuci abia a fost mărită taxa de salubritate însă, în ciuda tarifelor piperate pe care trebuie să le plătească locuitorii municipiului, serviciul oferit de Compania de Utilităţi Publice lasă de dorit.

 „M-am gândit că ar fi totuși interesant un articol despre tomberoanele din spatele blocurilor dacă tot au mărit taxele pentru salubrizări. Va atașez o poză din spatele blocurilor la market Profi. Precizez că de mai bine de o săptămâna nu a trecut nici o mașină de gunoi și nu e prima dată când se întâmplă asta”, ne scrie în această dimineaţă o cititoare.

Astfel de lucruri se întâmplă, cu siguranţă, şi în celelalte cartiere din Tecuci, aducând la exasperare locuitorii municipiului.

 Ridicarea periodică a deşeurilor menajere este un serviciu pentru care plătim cu toţii şi ne aşteptăm ca acesta să fie pe măsura banilor încasaţi. Se pare, însă, că pe măsură ce creşte taxa încasată pentru salubritate, scade calitatea serviciilor oferite de CUP Tecuci.

În vreme ce tomberoanele sunt neridicate cu săptămânile, oraşul a fost împânzit de anunţurile Companiei de Utilităţi Publice, aceasta fiind prioritatea companiei.

 În aceste condiţii, dacă tot ies bani atât de frumoşi din gunoaie, se impune crearea unei firme private concurente. Doar concurenţa ar mai putea împinge companiile municipalităţii de la spate pentru a-şi face treaba pentru care sunt plătiţi.