Cum a fost în 2018 știm. Să trăim pentru a parcurge și anul 2019

 

Acest an nu a debutat prea bine pentru tecuceni, aceștia fiind nevoiți să petreacă Revelionul în familie sau prin restaurante. Tradiționalele revelioane din centrul urbei nu au mai avut loc la noi, într-o înștiințare a Primăriei spunându-se că banii alocați au fost redistribuiți către secția de Pediatrie. Total fals: trebuia să existe o hotărâre de Consiliu local în acest sens, ceea ce nu există.

La cumpăna dintre ani, în zona centrală din Tecuci a existat un foc de artificii. Cât a costat nu știe nimeni. Ceea ce cunoaștem este o promisiune a primarului, făcută din 2016, care spunea că în fiecare cartier al municipiului vor fi focuri de artificii de revelion. Nu a fost să fie nici anul acesta. Poate nu v-ați plătit taxele, dragi cetățeni din cartiere, poate nu v-ați ridicat la înălţimea așteptărilor.

 Și de 1 Ianuarie tecucenii  au fost privați de spectacole, feerii de lumini, Tecuciul fiind aproape în beznă, ornamentele festive lipsind cu desăvârșire. Nici așa ceva nu meritau copiii Tecuciului.

La patinoarul mutat în Parcul Regina Elisabeta, aseară era liniște. În alți ani patinoarul era asaltat de copii și tineri, dornici de adrenalină care își așteptau rândul să intre pe gheaţă. Acum nu mai dă navală nimeni într-un parc lipsit de frumusețe și exagerat de întunecos, teama de a-l vizita seara fiind principalul motiv de absență.

Nici centrul urbei nu a  mai fost atracție, actuala administrație neimplicându-se în decorarea acestuia, Parcul central având aruncate pe el câteva instalații care au funcționat cu intermitențe. S-au dus vremurile când cei mici și mari se pozau lângă instalații și ornamente de basm, când un trenuleț plimba copiii gratuit, când renii existau și-n Tecuci, când Moșii împărțeau dulciuri micuților, când muzica vestea sfârșitul și începutul unui an, când… Actuala conducere a avut grijă să dispară toată povestea Crăciunului și a Anului Nou. Poate nu merită tecucenii, poate nu și-au plătit taxele, poate se așteaptă ca noile taxe majorate și supradimensionate să intre în visteria Primăriei.

Sunt semne de întrebare la care au răspunsuri doar conducerea administrației locale. Mulțumim din inimă partidului aflat la putere care a oferit tecucenilor sărbători cernite!

Să ne învrednicim să facem un 2019 mai bun iar noul an să-ți fie perfect și să-ți vină mănușă, cititorule!