Manifestări eminesciene la Biblioteca municipală

 

Biblioteca „Ștefan Peticăˮ Tecuci organizează marți, 15 ianuarie, o serie de manifestări dedicate împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

Sub genericul „Floarea albastră a Culturii Româneˮ, evenimentul va începe la ora 11 cu o Conferință omagială având tema „Timp, spațiu, univers și creație – Concepte științifice și filosofice moderne în imaginarul poetic eminescianˮ. Prezentator va fi profesorul Radu Vladimir.

De la ora 12 se vor depune jerbe la bustul poetului Mihai Eminescu, aflat în Parcul A.I. Cuza.

Începând cu ora 16 are loc recitalul „Dor de Eminescuˮ, susținut de membrii Cenaclului literar „Calistrat Hogașˮ Tecuci, grup coordonat de prof. Constantin Oancă și Dan Vîță.

La ora 17, tot la sala Helios a Bibliotecii, are loc seara de muzică și poezie „Eminescu, o stea nestinsăˮ, organizată în parteneriat cu elevii de la Clubul Copiilor din Tecuci. Coordonatori sunt profesoarele Alexandra Manolache și Nicoleta Chiscop.

La final va fi gala de videoclipuri „Porni Luceafărul…ˮ, prezentată de prof. Ștefan Andronache. Moderatorul activității este managerul instituției, Ionica Nasie.