Primarul din Nicoreşti refuză ca o tânără în scaun cu rotile să locuiască la el în comună

 

Tânăra, în vârstă de 22 de ani, îl acuză pe primarul din comuna Nicorești că îi încalcă dreptul fundamental la liberă circulație deoarece se împotrivește mutării ei în localitate. Primarul i-a răspuns că cererea pentru prelungirea reședinței în comuna pe care o conduce nu conține date relevante și anunță că nu vrea să majoreze numărul persoanelor din comună beneficiare ale prestațiilor sociale de la bugetul local.

Discuțiile au apărut în luna ianuarie, când Florica Mihaela Porumbaru a solicitat eliberarea unei adeverințe privind rolul fiscal de la Primăria Nicorești, necesară la Serviciul pentru Evidența Populației pentru schimbarea cărții de identitate.

În solicitarea depusă la Primărie, femeia, care are domiciliul din buletin în Târgoviște, scrie că locuiește în Nicorești, județul Galați, din septembrie 2017 și, deoarece are o locuință în comuna gălățeană obținută în baza unui contract de comodat, solicită schimbarea cărții de identitate și a domiciliului. Fata, care a trăit în mai multe orfelinate, a ajuns în comuna gălățeană în urmă cu doi ani, fiind ajutată de reprezentanții unei asociații din Galați.

„Un prieten de al asociației ne-a spus despre Mihaela iar povestea ei ne-a impresionat, așa că am decis să o ajutăm. Din septembrie 2017, ea locuiește la sediul fundației Bunul Samaritean din Nicorești. Este un copil bun, foarte conștiincios, sensibil. S-a adaptat foarte bine la noi, și-a făcut prieteni și cel mai important este că se simte în siguranță. Este trist că un primar din România anului 2019 poate să interzică cuiva dreptul să și schimbe domiciliul. Nu înțeleg atitudinea dânsului. Este abuzivă și discriminatorie”, a declarat Ionel Melinte, reprezentantul fundației unde tânăra locuiește în prezent.

Primarul comunei Nicorești a refuzat să elibereze actul solicitat de tânără susținând că cererea nu conține date relevante. De asemenea, el a scris în răspunsul oferit tinerei că nu vrea să majoreze numărul persoanelor din comună care beneficiază de indemnizație plătită sau asistent personal remunerat de Primăria Nicorești deoarece bugetul local nu poate susține astfel de cheltuieli, scrie hotnews.ro.

 

Citeşte în continuare…