Amenzi de 89.500 lei aplicate la circulația rutieră în doar două zile

 

124 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate și 27 de premise de conducere au fost reținute de polițiștii rutieri, în urma unei acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea încălcării regimului legal de viteză.

În zilele de 9 și 10 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Galați și ai Biroului Drumuri Naționale Europene au desfășurat o acțiune, pe raza județului Galați, având ca scop prevenirea și combaterea încălcării regimului legal de viteză.

Cu această ocazie, polițiștii rutieri au aplicat 124 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 89.500 lei, dintre care 79 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru neportul centurii de siguranță, 23 pentru alte abateri.

Au fost reținute, în vederea aplicării sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce, 27 de premise de conducere, dintre care 20 pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză, 4 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 2 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 1 pentru conducere sub influența alcoolului.

Astfel, pe  D.N. 24, între localitățile Priponești și Munteni, în zonă cu limitare de viteză 90 km/h, aparatul radar a înregistrat un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 36 ani, circulând cu viteza de 155 km/h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu suma de 2.900 lei, luându-se și măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, în comuna Priponești, în zona cu limitare de viteză 50 km/h, aparatul radar a surprins trei autoturisme rulând cu viteza de 119, 120, respectiv 121 km/h. Cei trei conducători auto, cu vârste cuprinse între 31 și 40 ani, au fost sancționați cu amendă contravențională în valoare de 2.900 lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.