Bijuterii muzicale cu soprana Diana Bucur și pianista Ionela Butu

 

Sâmbătă, 16 februarie, de la ora 19, la Ateneu Tecuci va avea loc un recital vocal – instrumental susținut de soprana Diana Bucur, acompaniată la pian de Ionela Butu.

Programul cuprinde  compoziții semnate de George Enescu – Șapte cântece pe versuri de Clement Marot, op. 15 și romanțe semnate de Sergei Rachmaninoff .

 Muzica celor Șapte cântece pe versuri de Clement Marot, op. 15, compuse de Enescu în 1908, este pătrunsă de parfumul renascentist al madrigalelor, elegiilor și al epistolelor versificate de la Curtea franceză a lui Francisc I și a Marguerittei de Navarra (secolul al XVI-lea). Spiritul galant al poemelor lui Clement Marot, poet care se situează, după afirmația lui Pascal Bentoiu „la polul extrem al unei multi-seculare înfloriri a versului francez, exact înaintea înnoirii aduse – pe plan de conținut și limbă – de către poeții Pleiadei”, i-a inspirat lui Enescu șapte cântece a căror modernitate a limbajului, cu inflexiuni modale se acordă perfect cu armonia secolului XX, păstrând nealterate caracterul și frumusețea sonorităților renascentiste.

Soprana Diana Bucur a absolvit Conservatorul de Stat „Ciprian Porumbescu” din Chişinău, Republica Moldova, clasa prof. Mihail Munteanu, în 1993, iar cinci ani mai târziu a absolvit şi cursurile Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi, Secţia Canto, clasa prof. Mioara Cortez. Din 1993 este angajată în corul Operei ieşene, iar din 1999 până în prezent devine prim solistă la Opera Națională Română din Iași

 Ionela Butu este un pianist filosof sau un filosof ce iubește muzica. Absolvent de Filosofie, apoi de Conservator, Ionela este, înainte de toate, un om foarte sensibil. Are ca pasiune muzica, este fidelă meseriei și slujește partiturile zi de zi și în momentele în care se pregătește pentru concerte, și atunci când cântă în fața publicului. Se vede după chip cât de mult iubește muzica, dar în primul rând oamenii cărora le dedică talentul ei.

Ionela a absolvit Liceul de Artă, apoi Facultatea de Filosofie, care i-a oferit o dimensiune nouă în înțelegerea muzicii, un spor de profunzime. A urmat Conservatorul, iar acum este și lector  la Universitatea de Arte „George Enescu”.

Pentru informații și rezervarea locurilor contactați Fundația Pelin la telefon 0722.404.369.