Taxa de salubritate ar putea fi iar dublată – Video

 

Aşa cum a fost aprobată de consilierii locali PSD, împreună cu consilierul UNPR şi cel independent, taxa specială de salubritate la Tecuci este de 15 lei pe lună per persoană. Aceasta deşi Compania de Utilităţi Publice Tecuci (CUP) a calculat că trebuie să plătim doar 12,15 lei pe lună de persoană. A fost chiar o dezbatere publică pe această temă, dezbatere făcută de ochii lumii fiindcă la final doleanţele tecucenilor nu au fost luate în seamă. Nervi, scandal, tribunal.

Interesant, dar şi ilogic în acelaşi timp, este faptul că CUP a calculat taxa de salubritate fără să ştie concret cât îi costă pe tecuceni depozitarea gunoiului la Roşieşti, în judeţul Vaslui. Consiliul Judeţean Vaslui, de care aparţine, nu aprobase tarifele pentru groapa de gunoi de la Roşieşti.

„Am înţeles din ce am discutat cu dna director că tarifele ar putea să se modifice, iar aceste tarife să nu mai fie valabile. Asta este problema cea mare”, a spus consilierul Vasile Diaconu, în ultima şedinţă ordinară a CL. „E mai mult decât dublu”, a completat consilierul Ionel Leonte în aceeaşi şedinţă.

În vreme ce toţi consilierii locali erau preocupaţi de faptul că tarifele de la Roşieşti ar putea să se dubleze, lucru care va va face ca taxa de 12,15 lei calculată de CUP să nu mai fie valabilă şi, prin urmare, să crească, primarul municipiului avea altă problemă.

„Taxa de habitat trebuie să o dublăm iar?”, a întrebat consilierul Vasile Diaconu, conştient de gravitatea afirmaţiei. „Nu există taxă de habitat”, a replicat primarul. „Taxă de salubrizare, ştiţi foarte bine că sunt chestii de exprimare”, a spus consilierul. „Sunt total diferite”, i-a răspuns Hurdubae.

În ultimul timp se observă o tactică concertată de a schimba subiectul discuţiei care are loc în Consiliul local Tecuci prin intervenţia fie a primarului, fie a consilierului independent.

Şedinţa Consiliului local s-a încheiat fără să aflăm dacă taxa de salubrizare va fi dublată de CUP, în urma noilor tarife de la Roşieşti, şi dacă vom fi nevoiţi să participăm la un alt simulacru de dezbatere publică pe această temă.