Unul dintre proiectele ședinței Consiliului local din 21 februarie readuce în prim plan achiziția de autobuze electrice și modernizare stații de îmbarcare.
În proiect se specifică „Municipiul Tecuci intenționează să depună un proiect finanțat prin fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3, Obiectivul specific 3.2, cu titlul Creșterea mobilității urbane prin investiții cu caracter integrat, pentru realizarea de investiţii destinate îmbunătăţirii transportului public urban de călători prin: modenizare străzi și dezvoltarea de piste de biciclete, achiziție flotă de autobuze electrice, sistem de prioritizare a transportului public, modernizarea stații de autobuz Smart, sistem de e-ticketing, sistem de informare a călătorilor, sistem de bike sharing, stații de încărcare autobuze electrice>ˮ.
Despre aceste obiective, și altele, tecucenii știu de câțiva ani, din Strategia de dezvoltare a Muncipiului Tecuci pentru perioada 2014-2020. Conform documentului postat pe site-ul Primăriei la momentul respectiv, municipalitatea tecuceană intenţiona ca, în perioada 2018-2020, să pună la punct un sistem ecologic de transport în comun. Proiectul prevedea înfiinţarea unei linii de transport în comun pe axa nord-sud a municipiului şi dotarea cu patru autobuze electrice, inclusiv amenajarea a minimum 10 staţii de transport în comun. Investiţia era estimată la 2,5 milioane de euro, iar finanţarea urma să fie asigurată prin Programul de Cooperare Româno – Elveţian şi bugetul local.
Tot conform Strategiei de Dezvoltare 2014-2020, cercetată amănunțit în dezbatere publică, municipalitatea tecuceană şi-a propus atunci, printre altele, crearea unui aerodrom de un milion de euro pe un teren de minimum cinci hectare, concesionat de municipalitate; reabilitarea şi modernizarea Teatrului de Vară şi amenajarea sediului Muzeului Aviaţiei.
Au fost prevăzute şi investiţii de un milion de euro în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului „Anton Cincu”, pentru reabilitarea şi modernizarea acestuia, precum și pentru Secţia Pediatrie a aceleiaşi unităţi medicale. Proiectul prevedea amenajarea saloanelor, a unei săli de joacă, săli de terapie, a cabinetelor medicale, a sălii de tratamente, a bucătăriei, a grupurilor sanitare şi nu numai.
La infrastructură aveam construcţia unui pasaj subteran auto în zona haltei Tecuci Nord, modernizarea străzilor din nordul municipiului, amenajarea a cel puţin 100 de locuri de parcare prin reconfigurarea spaţiilor publice, extinderea axului central al străzii Matei Basarab la patru benzi, amenajarea de piste de biciclişti şi modernizarea trotuarelor.
După trei ani de administrație, timp în care nu a vrut să ia în calcul proiectele fostei conduceri și a făcut tot posibilul să-l izgonească din Primărie pe inițiatorul Strategiei de dezvoltare, ing. Cosmin Miron, acum C.C. Hurdubae s-a trezit că inițiază un proiect cu același subiect.
Din păcate, pentru tecuceni, dacă acest proiect își urma cursul poate acum era trecut de faza proiectărilor și devenea realitate. Faptul că va trebui depus proiectul și nu va mai apuca Hurdubae să-l vadă realizat este o realitate, fiindcă nu va mai prinde nici un mandat la cârma Primăriei.