Spiritul civic al tecucenilor a stopat un abuz al administrației Hurdubae

Comunicat de presă

Tentativa primarului PSD de Tecuci, Cătălin Constantin Hurdubae de a înstrăina aproape două hectare de teren din municipiu, situat în zona fostelor unități militare, a fost stopată de intervenția civică a celor afectați de această decizie. Administrația PSD, în frunte cu primarul Hurdubae, intenționa să vândă cele două hectare de teren unei firme private, care ar urma să construiască un centru comercial.

Măsura ar avea  consecințe grave pentru întreprinzătorii locali, care își desfășoară activitatea pe Strada Mare și în Piața Centrală. Sute de familii tecucene ar fi afectate, în condițiile în care depind de această activitate, iar închiderea micilor afaceri va lăsa fără venituri sute de oameni. Se estimează că aproximativ 1000 de persoane ar resimți efectele negative, direct sau indirect.

După ce au aflat despre intențiile consilierilor PSD și ale primarului Hurdubae, prin intermediul unei scrisori deschise adresată de Lucian Costin, președintele PNL Tecuci, un grup de 30 de comercianți au participat marți, 26 februarie 2019, la ședința Consiliului Local Tecuci, pentru a-și susține punctul de vedere. În fața lor, primarul Hurdubae a dat înapoi și a retras de pe ordinea de zi proiectul prin care demara procedura de înstrăinare a terenului.

„Îi felicit pe acești oameni, care au avut curajul să-și asume punctul de vedere și acțiunea civică. Este meritul lor că proiectul a fost stopat, cel puțin temporar. De altfel, consilierii locali PNL au preferat să nu participe la ședință, pentru a nu fi părtași la distrugerea economiei locale, și așa firavă. Din păcate, administrația locală tecuceană nu înțelege că micii comercianți sunt aducători de venituri, prin taxele și impozitele plătite către bugetul local.

Ei sunt cei care au creat locuri de muncă și care aduc plus valoare orașului. Primăria, consiliul local ar trebui să sprijine inițiativa privată prin taxe și impozite mai mici, prin facilități acordate celor care investesc, și nu să se constituie într-o frână permanentă în calea acesteia”, a declarat Lucian Costin, liderul liberalilor tecuceni.

 

Biroul de presă PNL Tecuci