Mădălina Pașol, pianista de renume internaţional, în recital la Ateneu Tecuci

 

Turneul Național „Citadele Muzicale”, ajuns la ediția a VII-a , va poposi și în Tecuci.  

Spectacolul „Lipatti, ultimul recital ” va fi pus în scenă la Ateneul Fundației Pelin, sâmbătă, 9 martie, cu începere de la ora 19.

Pianist concertist Mădălina Pașol va susține recitalul care cuprinde compozițiile: W. A. Mozart – Sonata în la minor KV 331, Maurice Ravel – Alborada del Gracioso, J. S. Bach – Choral „Jesus bleibet meine Freudeˮ from Cantata „Herz und Mund und Tat und Lebenˮ, BWV 147 (arr. Hess), Dinu Lipatti – Nocturna, Dinu Lipatti – Sonatina pentru mâna stângă, George Enescu – din Suita op 10 Toccata, Pavana si Bourre, B. Bartok – Dansuri românești, Paul Constantinescu, Tocatta, Sigismund Toduță – Tocatta.

Pianista Mădălina Pașol a ales să interpreteze în memoria marelui muzician compoziții ale celor mai reprezentative nume ale genului din România, Dinu Lipatti și George Enescu, precum și piese pe care Dinu Lipatti, prin interpretările sale de excepție, le-a cuprins în ultimul său recital din anul 1950, la Festivalul Besanc din Geneva, program a cărui impecabilitate a scris istoria pianisticii universale, fiind considerat de specialiști unul dintre marii pianiști ai mapamondului.

Mădălina Pașol este născută la București. După absolvirea Liceului de Artă „George Enescu” a obținut o bursă de studii la Universitatea de Arte din Berlin, la clasa prof. Georg Sava și apoi la clasa prof. Pascal Devoyon. Pentru merite deosebite obține bursa „Nachwuchs Förderung Stipendium – NaFög” a Senatului Cultural German, oferită pentru cursurile de Master, precum și diploma de Pianist Concertist.

Activitatea artistică a Mădălinei Pașol a fost recunoscută prin premii, burse, diplome la concursuri naționale si internaționale: bursa NaFög a Senatului Cultural German, bursa Fundației Paul Hindemith, bursa Universității de Arte din Berlin, bursa pentru studiile doctorale ale Universității de Muzică din București, bursa a Fundatiei Georg Schumann, Concursul Internațional pentru pian Feruccio Busoni, Concursul Internațional ARD – München, Marele Premiu –  Concursul Internațional de concerte Târgu Mureș.

În turneele sale, Mădălina Pașol a concertat ca solistă sau în formații camerale împreună cu soliști și artiști de renume mondial.

Din anul 2014,  Mădălina Pașol se dedică promovării tinerelor talente, artiștilor români și valorilor culturale naționale pe plan regional și internațional în cadrul Institutului de Arte, cu funcția de președinte al acestuia. Institutul de Arte este partener cu Sommerkonzerte Bode Museum Berlin – Germania, Concursul Internațional de la Craiova, Concursul Internațional „Tudor Dumitrescu”, Festivalul Piano Marathon – București. Printre inițiativele culturale se numără „Pianina – Play me – Canta!” în colaborare cu Metrorex – București și concertele educative din cadrul Festivalului Music Film Festival  organizat de ARCUB.

Institutul de Arte a devenit la scurt timp de la înființare o instituție culturală care promovează arta și cultura în spații neconvenționale, astfel cultura devenind un bun al tuturor.

Totodată, Mădălina Pașol a susținut cursuri de măiestrie, concerte și recitaluri în Europa și Asia.

Nu ratați spectacolul, sunați la numărul de telefon 0722. 404. 369 pentru a rezerva locuri!