Spectacolul „Nimic nu-mi scapă” a fost aplaudat îndelung de publicul tecucean

 

Joi, 7 martie, sala de spectacole „Ion Petrovici” a fost gazdă primitoare pentru un colectiv de minunați actori ai scenei românești care au prezentat piesa „Nimic nu-mi scapă”.

 Piesa „Nimic nu-mi scapă”, este o preluare și adaptare după realizarea „Încurcă lume” de A.D. Hertz și are în prim plan aventura unui soț care ajungând spre dimineață acasă, interogat de soție unde a fost, inventează o poveste cu o întâlnire, după 20 de ani, cu un coleg de școală pe care îl botează Traian Bungrăzescu. Dar, un bețiv trecând pe stradă și văzând un geam spart, ascultă discuțiile celor doi soți, sunând la ușă și intrând, dându-se drept colegul de clasa al soțului pentru a-l salva. De aici mai multe încurcături, dar toate cu un final fericit. 

Acțiunea piesei este pătrunsă de un umor sănătos, cu replici spumoase și cu interpreți care și-au făcut pe deplin datoria, demonstrând mult profesionalism.

 Am urmărit frumoasa evoluție a actorilor Mihai Baranga în rolul avocatului Emil, Andra Iulia Stoicescu, în rolul Dianei, soția lui Emil, Cristi Toma, în rolul așa zisului coleg Traian, Carmen Lopazan în rolul florăresei Olga, amanta lui Emil, și Claudiu Maier, în rolul lui Matei, fratele Dianei, fost procuror, acum detectiv, care are mereu pregătită replica ce dă numele spectacolului – „Nimic nu-mi scapă!”.

Regia spectacolului a fost realizată de actorul Mihai Baranga, artist cu mare experiență în teatru dar și în film, câștigător a numeroase premii naționale și chiar internaționale, având multe spectacole în care a jucat dar le-a și regizat, cum este, de altfel, și aceasta. La Festivalul de comedie 7 B, actorul Mihai Baranga a obținut Premiul Publicului.

Dintre numeroasele replici din spectacol, am reținut faptul că bărbatul trebuie să fie un soț devotat, dar și un amant impecabil.

 Publicul spectator a aplaudat minute în șir excelența prestație a actorilor, care au revenit, cu mult drag, de nenumărate ori, la scenă deschisă, mulțumind publicului care aplauda în picioare.

După ce totul părea că s-a încheiat, a reapărut în scenă actorul regizor Mihai Baranga solicitând publicului să mai ia loc pe scaune câteva minute pentru a se adresa acestora.

Talentatul actor începe prin a ne spune cu multă bucurie că este tecucean și absolvit CNSH, mulțumind publicului pentru căldura de care a dat dovadă. Actorul mulțumește Fundației Pelin pentru frumoasa și benefica activitate pe care o desfășoară și frumoasa lui implicare în viața culturală a orașului.

 Apoi, mulțumește conducerii Casei de cultură pentru colaborare. În același timp, îndrăgitul actor tecucean, recomandă părinților și bunicilor să vină la spectacole însoțiți de copii sau nepoți. De altfel, întreținând un dialog cu publicul, mai ales cu un elev, întrebându-l câți ani are și acesta răspunzând că are 9 ani, actorul ne spune că la această vârstă și el a apărut pentru prima oară pe această scenă tecuceană. Actorul continuă prin a ne spune că a jucat pe numeroase scene din țară dar și de peste hotare, dar, cel mai greu pentru el, este să joace aici, la Tecuci, în fața celor care îl cunosc și nu are voie să facă pași greșiți pe scenă.

Prezentând încă odată actorii, pe fiecare în parte, actrița Carmen Lopazan, ne spune și ea, cu mare bucurie, că are părinții din Nicorești – județul Galați, la 8 kilometri de Tecuci.

 Dacă actorul Mihai Baranga a promis că va reveni cu drag la Tecuci, după spectacol, discutând cu actorul  Claudiu Maier, acesta a remarcat căldura publicului tecucean. Am mai dorit să discut și cu actrița Carmen Lopazan dar, spre bucuria mea, aceasta era înconjurată de un grup de nicoreşteni, mândri că au o așa urmașă. Carmen mi-a sus totuși că este născută la București, unde a urmat și studiile.

Un spectacol frumos, reușit, excelent jucat. Îi așteptăm oricând să revină la Tecuci!

 

Iancu Aizic