Provocare: În data de 15 martie, la ora 15, opreşte-ţi activitatea pentru 15 minute! – Video

 

Dacă eşti profesor, lasă elevii cu 15 minute mai mult în pauză! Dacă eşti zidar, lasă mistria jos pentru 15 minute! Dacă eşti şofer, opreşte maşina 15 minute pe avarii! Dacă vrei să pleci din România, mai stai 15 minute!

Afaceristul Ștefan Mandachi, din Suceava, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, i-a provocat pe români să se alăture protestului său: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15, timp de 15 minute.

Primul metru de autostradă din Moldova

 Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi a construit, în mod simbolic, în judeţul Suceava, primul metru de autostradă din Moldova, între Voroneţ şi Putna şi va fi inaugurat pe 15 martie, la ora 15. El a precizat că iniţiativa sa este un gest de protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru construcţia de autostrăzi în România şi în mod special în zona Moldovei. Ştefan Mandachi a subliniat că metrul de autostradă a fost construit de o firmă de specialitate şi a costat 4.500 de euro, fiind o mostră de cum ar trebui să arate o autostradă.

Autorităţile locale încearcă să taxeze această sfidare

Primarul comunei Bosanci, acolo unde suceveanul a construit din fonduri proprii, în semn de protest, primul şi singurul metru de autostradă din Moldova, a afirmat că investiţia a fost realizată fără autorizaţie de construire şi pe un teren care nu-i aparţine lui Ştefan Mandachi.

 „Există toată documentaţia necesară acestui demers: Aviz de urbanism, Avize negaţie de la mediu şi drumuri, emise DRDP Iaşi, Aviz negaţie emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava Seviciul Rutier. Documente care atestă că, datorită amplasării, nu sunt necesare autorizaţii de la aceste entităţi. Autorizaţie de construcţie. În cazul manifestării interesului faţă de acest aspect, documentaţia poate fi pusă la dispoziţia reprezentanţilor media care sunt interesaţi să solicite un punct de vedere şi din partea lui Ştefan Mandachi”, a scris Ştefan Mandachi.

Ştefan Mandachi: Am o provocare pentru românii din întreaga lume

În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante! Pentru autostrăzi, fii solidar! Provoacă măcar trei persoane să-şi suspende activitatea!

Dacă eşti profesor, lasă elevii cu 15 minute mai mult în pauză!

Dacă eşti zidar, lasă mistria jos pentru 15 minute!

Dacă eşti şofer, opreşte maşina 15 minute pe avarii!

Dacă vrei să pleci din România, mai stai 15 minute!