Acțiune a poliției rutiere pentru verificarea folosirii centurii de siguranță

 

Polițiștii rutieri au desfășurat ieri, 15 martie, în cadrul acțiunii T.I.S.P.O.L. – SEATBELT, activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate.

Acțiunea, la care au participat mai multe echipaje ale Poliției Rutiere, s-a desfășurat pe raza municipiului Galați, în intervalul orar 9,30 – 11.

În cadrul acțiunii au fost constatate 323 de contravenții, fiind aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, dintre care 194 pentru neportul centurii de siguranță, 76 pentru traversare neregulamentară, 19 pentru lipsa documentelor, 11 pentru folosirea telefonului mobil.

Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 73.310 lei.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 5 permise de conducere, dintre care 3 pentru neacordare de prioritate vehiculelor, 1 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea, 1 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului electric.

De asemenea, au fost retrase  3 certificate de înmatriculare pentru lipsă I.T.P.

Acțiunea SEATBELT, care a demarat la data de 11 martie a.c. și se desfășoară în toate statele Uniunii Europene, va continua astăzi şi mâine, pe raza întregului județ.