Transportatorii au protestat astăzi la București, în fața Guvernului

 

Astăzi dimineață a avut loc protestul transportatorilor, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Demonstraţia a fost organizată de Federaţia Operatorilor de Transport şi a fost amânată de mai multe ori, pentru că nu a primit aviz de la Primăria Generală a capitalei. Organizatorii susţin că întregul lor domeniu riscă să fie blocat deoarece Guvernul a promis dar nu a adoptat încă două ordonanţe de urgenţă.

 Ce solicită reprezentanţii FORT? În primul rând, eliminarea sintagmei „în mod repetatˮ din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane și în al doilea rând prelungirea programelor de transport pentru rutele judeţene şi naţionale. Contractele aflate în vigoare urmează să expire în luna iunie, iar pentru a participa la noile licitaţii, firmele trebuie să aibă microbuze şi autocare noi.

Transportatorii afirmă că sectorul de activitate nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri.

 „După alte două săptămâni, mult aşteptatele Ordonanţe de urgenţă în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Federaţia Operatorilor Români de Transport – FORT consideră că sectorul de activitate în cauză nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier naţional şi judeţean de pasageri. Solicitările membrilor FORT sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza aceloraşi grupuri de interese ce încearcă să folosească legislaţia pentru propriul interes şi buzunar”, au transmis transportatorii.

 Patronul Autogării din Tecuci, Lucian Costin, președinte FORT Galați și vicepreședinte IPRU, aflat la București, a declarat: „În calitate de vicepreședinte al IPRU (International Passenger Road Transport Union) și de președinte al FORT Galați, m-am aflat în mijlocul protestatarilor din fața Guvernului și apoi la masa negocierilor cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, într-o ultimă încercare de a-l determina să urgenteze emiterea ordonanțelor de urgență promise, care ar trebui să reglementeze activitatea transportatorilor. Ne-am bazat pe promisiunile sale și, recent, am pus punct protestului din Piața Victoriei, acolo unde peste 1.000 de autovehicule transport pasageri din toată țara, alături de aproximativ 5.000 de participanți, au cerut ministrului să emită cele două acte normativeˮ.

Reprezentații transportatorilor au ieșit mulțumiți de la negocierile cu ministrul Transporturilor, în jurul orei 12, discuții care au avut loc în sediul Guvernului. Au primit asigurări că în următoarea ședință de guvern vor fi aprobate modificările cerute de ei, potrivit Digi 24.

 

 

sursa foto: internet