Împreună pentru o comunitate mai sigură! Campanie de prevenire a criminalității

 

În perioada aprilie – iunie 2019, Poliția Română în parteneriat cu OMV Petrom SA desfășoară o campanie națională de prevenire a criminalității în mediul rural.

Demersul vizează reducerea riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile, pentru segmentele infracționale care se manifestă, cu precădere, în zonele rurale și are drept grupuri țintă copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani și adulții.

Miercuri, 17 aprilie, localitatea Țepu a fost gazda primei acțiuni din județul Galați, organizată în cadrul campaniei.

Astfel, polițiști ai Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității și Inspectoratului de Poliție Județean Galați, alături de reprezentanți ai OMV Petrom SA, au desfășurat o activitate de informare, adresată elevilor din clasele III-VI, pe teme ce vizează educația antivictimală și antiinfracțională, în scopul conștientizării de către copii a importanței adoptării unor comportamente preventive.

Polițiștii de ordine publică au diseminat în comunitate recomandări pentru prevenirea furturilor din locuințe/gospodării, a tâlhăriilor, înșelăciunilor, dar și a faptelor comise cu violență.

Spre satisfacția celor mici, dar și a celorlalți membri ai comunității, au fost amenajate și standuri de prezentare ale diverselor structuri ale poliției: specialiștii criminaliști au prezentat trusa criminalistică uzuală și modalitățile de prelevare a urmelor papilare, explicând importanța laturii științifice în investigarea infracțiunilor, polițiștii rutieri au explicat modul de funcționare al aparatului radar, luptătorii din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale au expus tehnica din dotare, iar echipajele formate din câine polițist și instructor au făcut demonstrații apreciate de toți cei prezenți.

Activitățile din cadrul campaniei vor continua până în luna iunie și în alte comunități rurale, urmărindu-se adaptarea acestora la specificul local, în vederea reducerii riscului de victimizare a categoriilor de persoane vulnerabile.

 

 

You cannot copy content of this page