Dar din dar se face Rai. Alături de semenii noștri

 

Postul nu se rezumă doar la regimul alimentar, adică mâncare fără carne, ouă, lapte, ci un tratament al sufletului, bazat pe bunătate, toleranță, împăcare și răbdare.

 Ne apropiem cu pași repezi de ziua în care vom sărbători Sfintele Paști, dar până atunci  suntem în perioada cunoscută în credința ortodocsă sub numele de Săptămâna Patimilor. Aceasta durează din Duminica Floriilor până în Sâmbăta Mare.

Cum nimic nu poate înlocui și suplini bunătatea sufletească susținută de buna-cuviință, o parte din semenii noștri s-au apucat de fapte caritabile, susținând familiile mai nevoiașe ori încercând să aducă un strop de fericire copiilor.

În plan local merită menţionată Asociația Balinte Ionela care de două săptămâni a intrat în febra dăruirii cu Campania umanitară de Paște „Fii chiar tu bucuria celor care nu o auˮ.

Împreună cu diverși sponsori, oameni cu suflet mare atât din Tecuci cât și din străinătate, Asociația Balinte a reușit să strângă haine, încălțăminte, jucării, dulciuri, produse alimentare pe care le-a împărțit cu drag, campania urmând a se desfășura și în această săptămână.

 Au fost vizitații copiii de la Școala cu program special, de la casa David Austin din Munteni, mămicile de la Maternitatea Spitalului Anton Cincu Tecuci, copii și familii din Tecuci și comune limitrofe, pe lângă pachete, membrii asociației dăruind și o vorbă bună, o urare și un surâs.

Receptivă a fost și Asociația Tinerilor Tecuceni care s-a mobilizat, sâmbătă, pentru a dărui din puținul lor, aducând o rază de soare copiilor și bătrânilor.

Așadar, bunătatea sufletească nu este o virtute subtilă și rafinată, este un atribut de bază al ființei omenești și totodată un atribut al culturii.