Pentru a fi patrioţi în Europa trebuie mai întâi să fim patrioţi la noi acasă

 

Patrioţi în Europa. Pentru cei care s-au trezit mai târziu, dar şi pentru cei care încă mai dorm, trebuie făcută precizarea că acesta este unul dintre sloganurile PSD pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 26 mai.

Pentru a fi patrioţi în Europa trebuie mai întâi să fim patrioţi la noi acasă. Altfel nu se poate.

Joi, 25 aprilie, tecucenii care au fost prezenţi în sala de şedinţe a Primăriei Tecuci au simţit gustul amar al bocancului pesedist. Un primar vasluian şi o asistenţă formată din angajaţi ai primăriei aduşi din alte localităţi au luat în derâdere speranţele tecucenilor de a trăi mai bine. Hurdubae a persiflat toate problemele serioase ale municipiului, în râsetele propriilor angajaţi plătiţi din bani publici, adică chiar din banii celor pe care erau luaţi în derâdere.  

Patriotismul se învaţă acasă, nu printre străini. Atâta timp cât le permitem acestor venetici să-şi bată joc de noi, la noi acasă, înseamnă că mai avem multe de învăţat despre patriotism.

Nu putem sta ţintuiţi la pământ în vreme ce bocancii lor stau pe grumazul nostru şi în acelaşi timp să ne numim patrioţi. Nu putem permite ca nişte venetici aduşi de PSD să-şi bată joc de noi, la noi acasă.  

Pentru a fi patrioţi în Europa trebuie mai întâi să fim patrioţi la noi acasă, căci patriotismul se învaţă acasă, nu printre străini.