Necazurile poliţiştilor tecuceni

 

Astăzi, 3 mai, după ora 18, doi poliţişti din Tecuci au fost ridicaţi de la domiciliu şi invitaţi de către organele competente să execute cei 4 ani de închisoare primiţi într-un dosar în care au fost cercetaţi pentru mită. Este ceea ce scrie un tecucean.

„În urmă cu o oră au fost ridicați de acasă Glod și Bejan, condamnați definitiv la câte 4 ani pentru șpagă. Fac parte din lotul cu interceptările unde picase și Nedelcu de la Circulație. Cei doi au primit câte 4 ani cu executare în penitenciar”, ne înştiinţează un cititor.

În acelaşi timp aflăm că fostul şef al Poliţiei municipale Tecuci, Florin Balcan, a rămas fără permis la un control de rutină. Doi poliţişti tineri i-au reţinut carnetul de conducere, iar fostul şef al Poliţiei municipale a făcut plângere pentru abuz.

Ce scrie Adevărul

În ceea ce priveşte activitatea infracţională a lui Bejan Sorin, agent şef principal de poliţie în cadrul IPJ Galaţi – Poliţia Municipiului Tecuci – Biroul de Poliţie Rutieră, procurorii au reţinut în rechizitoriu că, în cursul anului 2015, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, acesta a primit cu titlu de mită suma de 100 de lei, scrie adevarul.ro.

Mita a fost dată pentru a nu sancţiona contravenţional o persoană ce a fost surprinsă conducând pe drumurile publice un autoturism cu inspecţia tehnică periodică expirată, abatere sancţionată cu 9 – 20 puncte amendă şi reţinerea certificatului de înmatriculare (cu eliberarea unei dovezi cu drept de circulaţie 15 zile) şi conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a avea încheiată asigurare obligatorie valabilă, abatere sancţionată cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei şi cu măsura reţinerii certificatului de înmatriculare sau înregistrare şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare a vehiculelor neasigurate, aflate în trafic, eliberând dovada fără drept de circulaţie.

Agentul şef principal de poliţie Bejan Sorin a întocmit un proces verbal  în care a consemnat în mod nereal că persoana contravenientă a condus un autovehicul pe un sector de drum pe care accesul este interzis, abatere sancţionată cu doar 2 – 3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare. Acelaşi poliţist a primit cu titlu de mită o sumă de bani de la inculpatul Luca Rafael Ionuţ, care a fost surprins conducând un autoturism pe drumurile publice săvârşind o abatere ce atrage suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 60 de zile.

Au distrus dispozitivul de supraveghere de pe autospeciala de Poliţie

Agentul de poliţie a întocmit un proces verbal în care a consemnat că numitul Luca Rafael Ionuţ a condus un autovehicul pe un sector de drum pe care accesul este interzis, abatere sancţionată cu 2 – 3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare, şi că nu a respectat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor de interzicere sau restricţie ori a celor temporare, cu excepţia celor care interzic accesul sau depăşirea, care se încadrează în altă clasă de sancţiuni. Totodată, probatoriul a relevat că Glod Valeriu, agent şef de poliţie în cadrul IPJ Galaţi – Poliţia Municipiului Tecuci – Biroul de Poliţie Rutieră, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în anul 2015, a primit cu titlu de mită suma de 60 de lei pentru a nu sancţiona contravenţional o persoană care a fost surprinsă conducând un autoturism pe drumurile publice săvârşind o abatere ce atrage suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

În procesul verbal întocmit de către agent s-a consemnat în fals că persoana contravenientă a condus un autovehicul fără a purta centura de siguranţă, abatere sancţionată cu 2 – 3 puncte amendă şi 2 puncte penalizare, dându-i doar o amendă de 105 lei.  „De asemenea, pe 21 august 2015, Glod Valeriu, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu cu o autospecială din dotarea Biroului Poliţiei Rutiere Tecuci, a descoperit în interiorul acesteia şi ulterior a demontat şi sustras, împreună cu agentul şef principal Nedelcu Tudorel , un dispozitiv de înregistrare a imaginilor şi sunetelor montat în interiorul habitaclului autospecialei, pe care ulterior l-au distrus, în vederea împiedicării aflării adevărului în cadrul procedurii judiciare pentru documentarea căreia se montase respectivul dispozitiv”, susţin procurorii.

 

Citeşte în continuare…