Pliante distribuite de PSD la Tecuci. Minţiţi pe banii noştri

 

Un pliant distribuit de PSD la Tecuci îi încredinţează pe tecuceni, şi nu numai, că puterea de cumpărare a salariaţilor români a crescut.

„Mai mulţi bani în buzunarele românilor”, „Creşterea puterii de cumpărare”, „Creşterea salariului mediu net”, acestea sunt doar câteva titluri din pliantul plin de grafice distribuit de PSD.

Mai mulţi bani în buzunarele românilor

În următoarea perioadă sunt aşteptate alte creşteri de preţuri după ce, în ultima vreme, preţurile au tot crescut.

Dat fiindcă salariile de la stat sunt considerabil mai mari decât cele din mediul privat, pliantul vorbeşte despre mai mulţi bani în buzunarele celor din administraţie.

Chiar şi în administraţie există o mare, foarte mare discrepanţă între nivelul salariilor celor din conducere, care nu fac nimic, şi al salariaţilor productivi.

Pliantul nu vorbeşte despre cât timp apucă să stea banii în buzunarele românilor. Cu cât preţurile cresc mai mult, cu atât banii se volatilizează mai repede.

Creşterea puterii de cumpărare

 O dezbatere publică care a avut loc în urmă cu aproape două săptămâni la Tecuci a luat în discuţie faptul că traiul românilor nu este însă chiar atât de roz. Dezbaterea a fost pe marginea inflaţiei de 4,6 % înregistrată în anul 2018 în România. Iar inflaţie înseamnă tocmai scăderea puterii de cumpărare. 

În februarie 2019 România a înregistrat cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, de 4 %. Această inflaţie este în creștere cu 0,8 puncte procentuale față de ianuarie, când indicele prețurilor de consum a fost de 3,2%.

Prin urmare puterea de cumpărare a românilor a scăzut şi continuă să scadă.

Creşterea salariului mediu net

Acelaşi pliant, care prezintă „realizările” guvernării PSD (ALDE a fost pierdut la editare, dar nu trebuie să uităm că „realizările” aparţin guvernării coaliţiei PSD – ALDE), ne spune că salariul mediu net a crescut cu 35 %.

Astfel, salariul mediu net a crescut de la 2.172 lei/lună – în anul 2016, la 2.933 lei/lună – în anul 2018. Creşterea este de 35 %.

Trebuie însă menţionat faptul că această creştere nu se regăseşte în buzunarele salariaţilor de rând, ci în ale celor aflaţi în posturi de conducere. Media  se face între salariul minim net şi salariul maxim net. Cum unii au ajuns să încaseze salarii de zeci de mii de lei, acestea conduc la o mărire cu 35 % a salariului mediu net.

Aceste salarii de zeci de mii de lei sunt cele care până la urmă vor pune pe butuci economia României. Dar despre asta a uitat să ne vorbească guvernul PSD în pliantul pe care l-a editat din banii noştri şi pe care, cu atâta generozitate, l-a distribuit locuitorilor din municipiul Tecuci.