Un tecucean este voluntar în Marea Britanie

 

Voluntarii sunt unicele fiinţe umane care reflectă compasiunea unei naţiuni, grija altruistă, răbdarea şi preţuirea curată pentru semenul nostru, pentru comunitate.

Din 2016 când s-a lansat programul de voluntariat la nivel naţional, până în prezent, ISU Galaţi a primit 91 de voluntari, astăzi având 43 de voluntari activi, cu vârste între 16 şi 50 de ani.

Campania a fost inițiată pe 10 mai 2016 de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență cu scopul de a crește responsabilizarea și implicarea civică în rezolvarea situațiilor de urgență.

Voluntarii înscrişi au participat la cursuri de prim-ajutor de bază sau avansat, prim-ajutor calificat şi modulul I de stingere.

 Din prima serie, 2016, ISJU Galaţi îi aminteşte pe cei care au ales să își pună la dispoziție timpul și priceperea pentru salvarea de vieți: Aura Ledaru, Marius Trifan, Alexandru Simion, Grigoraş Panaite. Ei au participat, în medie, la 800 – 1.200 misiuni specifice ISU, însumând peste 7.000 de ore.

În acest răstimp au arătat un zel demn de preţuirea tuturor, participând în 2017 si 2018 la programul „Habitat for Humanity”, în cadrul căruia s-au construit case pentru pentru persoanele defavorizate (Bacău, Constanţa), au participat la acţiuni de informare preventivă, au fost prezenţi în cadrul „Caravanei SMURD”, au ajutat la concursurile „Cu viaţa mea apăr viaţa” şi „Prietenii pompierilor”şi au participat la aplicaţii tactice care s-au desfăşurat la unităţi de învăţământ din oraş.

Din anul 2016 Grigoraş Panaite a acţionat ca voluntar la Tecuci. În perioada martie – iulie 2019 tecuceanul Grigoraş Panaite activează ca voluntar în Marea Britanie, de unde ne-a trimis imagini, alături de urări de bine adresate cititorilor noştri.