Doisprezece utilaje şi mii de tone de agregate minerale confiscate de poliţişti

 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat pe linia combaterii faptelor de exploatare ilegală a agregatelor minerale, constatând săvârșirea a 4 infracțiuni și  indisponibilizând bunuri în valoare de 447.000 lei.

La data de 15 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Galați, în colaborare cu Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Galați și Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad, au acționat pentru combaterea infracțiunilor de exploatare ilegală a agregatelor minerale și efectuarea de lucrări neautorizate în albia și terasa râurilor.

 În cadrul acțiunii, care s-a desfășurat în zona râului Siret, pe sectorul dintre localitățile Galați – Nicorești, au fost verificate mai multe societăți comerciale care își desfășoară activitatea în proximitatea acestui râu.

Cu ocazia controalelor, polițiștii au constatat săvârșirea unei infracțiuni de evaziune fiscală și a trei infracțiuni de exploatare ilegală a agregatelor minerale, întocmind în acest sens dosare penale.

Au fost indisponibilizate 4 utilaje tip volă, 4 autocamioane, 2 stații mobile de sortare și 2 buncăre de piatră, precum și aproximativ 4.000 m³ de agregate minerale (6.400 t), valoarea acestor bunuri fiind estimată la suma de 447.000 lei.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor S.A.S.