Lecția de folk predată de profesorul Marius Matache la Tecuci

 

La sala Studio a Casei de cultură a avut loc o nouă și atractivă reîntâlnire cu folkul, stil muzical care începe să prindă din ce în ce mai bine la Tecuci, datorită neobositului profesor cantautor Cristi Corcioveanu. 

De această dată, după atâtea ore de fizică, a venit și rândul chimiei, întrucât la catedra de pe scena sălii Studio, a urcat profesorul de chimie, cantautorul îndrăgit tecucenilor, Marius Matache. 

Marius Lucian Matache s-a născut la 25 octombrie 1977 la Slobozia.  Make, așa cum îi spun prietenii, a absolvit Facultatea, Masteratul și Doctoratul în Chimie, la Universitatea din București. Primul lui disc „Colind pentru prieteniˮ, a fost foarte bine primit de publicul iubitor de folk. Din numeroasele interviuri acordate presei de îndrăgitul cantautor, am remarcat „Atunci când urc  pe scenă, am un singur scop. Să fac oamenii să zâmbească. Dacă cei din fața mea pleacă de la spectacolele mele mai senini, mai optimiști, mai hotărâți să schimbe lumea în bine, înseamnă că mi-am îndeplinit misiuneaˮ.

Piesa lui de rezistență este „Hoinărind prin Piața Matacheˮ.  Acum, cu ocazia turneului prilejuit de împlinirea a 15 ani de activitate artistică, solistul care are în program un turneu prin 28 de orașe, Tecuciul nu putea lipsi din acest traseu. 

În fața publicului tecucean, spectacolul a fost deschis de gazda evenimentului, prof. Cristi Corcioveanu care, după ce l-a invitat în scenă pe Marius, a dat drumul la distracție. Solistul spune că a debutat de când era în clasa a XI-a, iar scena și locul de perfecționare a fost Academia – Parc Slobozia!

Din bogatul lui repertoriu nu au lipsit piesele „Vecinul meuˮ, „Ce faci în București?ˮ, „Alchimistulˮ, „Zmeulˮ, „Balada pentru bormașinăˮ, „La piațăˮ, „Colind pentru prieteniˮ, „Azi plouăˮ, „Mareaˮ și altele.

Publicul a cântat împreună cu interpretul majoritatea pieselor, în special la nemuritoarea melodie patriotică „Treceți batalioane române, Carpațiiˮ. Foarte bine primită a fost și nostalgica piesă „Rugă pentru părințiˮ. 

O frumoasă surpriză a fost și prezența pe scenă a duetului Clara și Justin Bordea, mult aplaudat de numerosul public spectator. 

Întâmpinat cu multe aplauze, îndrăgitul cantautor Cristi Corcioveanu, ne-a oferit un scurt, dar plăcut recital din care nu puteau lipsi piesele „Greierele și furnicaˮ sau „Femeia idealăˮ. 

A fost un adevărat spectacol, cu două nume rezonante în folkul nostru. Ambilor, felicitările noastre! 

 

Iancu Aizic