Zeci de mii de lei aruncaţi pe un alt contract de consultanţă. Banii sunt „izgoniţi” din municipiu

 

În vreme ce tecucenii caută cu disperare un loc de muncă, pe măsura pregătirii lor, administraţia Hurdubae a supraaglomerat Primăria Tecuci prin zeci de angajări pe baza carnetului de partid.

În cazul acestor angajări pregătirea profesională nu a fost deloc un criteriu, lucru dovedit de sutele de milioane de lei vechi aruncate pe servicii de consultanţă. Aceste servicii, achitate din banii noştri, trebuiau să fie făcute de angajaţii aduşi de Hurdubae, dacă s-ar fi priceput. Însă nu este nevoie pentru că plătesc contribuabilii tecuceni.

Luni, 27 mai, Primăria Tecuci a achiziţionat, prin SICAP (SEAP), Servicii de consultanţă în domeniul achiziţiilor. Pentru aceste servicii tecucenii vor plăti 35.000 lei fără TVA, respectiv 41.650 lei cu TVA. Asta înseamnă 416,5 milioane lei vechi.

Beneficiar al acestui contract este o societate din Bucureşti. Ce pot face cei din capitală în domeniul achiziţiilor şi nu pot face angajaţii lui Hurdubae?

În campania electorală pentru alegerile din 2016 actualul primar promitea că banii noştri vor rămâne în Tecuci. Din păcate promisiunile au fost uitate iar în ultimii trei ani miliarde de lei vechi au părăsit oraşul pentru înavuţirea altora şi pentru prosperitatea oraşelor în care au ajuns.

Este trist că banii tecucenilor sunt nevoiţi să aleagă calea pribegiei din cauza incompetenţei administraţiei Hurdubae.