Lucian Costin și PNL. Prima opțiune pentru Primăria Tecuci

 

Analiza rezultatelor finale la alegerile de duminică, la Tecuci

Rezultatele înregistrate în Tecuci la alegerile de duminică nu ar trebui să mire pe nimeni. Cine a avut curiozitatea să urmărească viața politică din ultima perioadă, dar și sondajele locale, nu ar trebui să fie mirat. Sigur, PSD-iștii sunt cei care își revin mai greu din buimăceală, deși ei sunt principalii vinovați.

Cum a fost posibil ca de la aproape 60% la alegerile parlamentare din 2016 să coboare acum la puțin peste 25%? Foarte simplu: au girat o administrație locală incompetentă. Pentru că votul de duminică nu a fost doar despre alegerile europarlamentare ci și despre administrația locală. De doi ani și jumătate, Hurdubae, Butunoi și toți PSD-iștii încolonați în spatele lor, pur și simplu își bat joc. De tecuceni și de banii publici. Și-au etalat  taraba cu promisiuni și atât.

Prin votul de duminică, Lucian Costin și PNL iau o opțiune serioasă pentru câștigarea Primăriei Tecuci, în 2020 – PNL și Lucian Costin, 32.6%!

Cu cinci procente și jumătate peste media națională. Nimic surprinzător. De un an, PNL și Lucian Costin fac o opoziție serioasă actualei administrației. Mai mult decât atât, nu se limitează doar la critici, ci vin cu proiecte și idei.

Sunt singurii care au atacat în instanță majorarea taxei de salubritate și au obținut suspendarea hotărârii.

Tot ei au propus ca terenul de la fostele unități militare să fie lotizat iar tinerii să primească câte 300 de metri pătrați pentru a-și construi case.

S-au opus împrumutului aberant de 50 de miliarde de lei, pe care PSD l-ar folosi pentru a-și plăti salariile, dar l-ar lăsa moștenire generațiilor viitoare.

S-au dus în Oradea lui Ilie Bolojan să vadă cum se face pentru a aplica modelul de bune practici și la Tecuci.

Dar, mai presus, au stat pe stradă, au vorbit cu tecucenii, i-au ascultat, s-au sfătuit. Au deschis ușile tuturor celor care doresc să se implice și să scape de actuala administrație.

De fapt, Lucian Costin și PNL au înțeles că, la 30 de ani de la momentul decembrie 1989, politica se face altfel și că românii nu mai acceptă dublul limbaj. Vor seriozitate, implicare și proiecte!

 

Ştefan Ionescu