Au alergat pentru a schimba destine. Alături de Asociația Bunul Samaritean!

 

Astăzi, 2 iunie, la Galați a avut loc Semimaratonul 2019. Scopul acestuia a  fost reabilitarea și dotarea  unei grădini senzoriale, care în acest moment este funcțională, dar dotată la standarde minimale, în cadrul Asociației Bunul Samaritean.

 Proiectul s-a intitulat „Grădina senzorială incluzivă: terapie, relaxare și distracție prin stimulareˮ. Grădina senzorială este locul în care adulții cu dizabilități însoțiți de lucrători sociali parcurg zilnic cu picioarele goale aleea terapeutică în scopul explorării simțurilor.

„Alături de o echipă formată din 30 voluntari inimoși, la grădina senzorială vom curăța terenul, vom pregăti aleile, vom face achiziții de materiale și elemente senzoriale (nisip, pietriș, cărămizi, conuri, plante aromatice). Grădina senzorială își va deschide porțile și pentru comunitate, unde 50 de copii și adulți cu dizabilități vor începe terapia senzorială cu un terapeut, vor participa la activități alături de adulțiˮ, anunța președintele Asociaței, Ionel Melinte.

 Foarte mulți voluntari, copii și adulți, s-au înscris să ajute această cauză umanitară, trecând linia de finish.

Din Tecuci au alergat, pentru a susține cauza, echipa Zumba și echipa Transfero, o echipă a fost din comuna Nicorești, iar din Galați a participat echipa instructorului Liviu Daria.

Dintre cei cunoscuți, care au răspuns afirmativ la participarea la maraton pentru strângerea de fonduri  necesare grădinii senzoriale a Asociației Bunul Samaritean, amintim câteva nume: Anca Andrea Mircea, Andrei Timofte, Alexandra Poloboc, Mihaela Porumbaru, Sorin Purice, Mihaela Rodica Florescu,  Mirela Nămolosu, Gabriela Chirvase, Ștefan și George Suharu, Elena Fărcășanu, Mihaela Porumbaru, Mariana Popa, Mădălina Golat, Mimi Condrache, Constantin Mihalcea și mulți alții.

Transportul a fost oferit gratuit de Transfero Tecuci tuturor celor care au dorit să participe la acest eveniment caritabil desfășurat la județ.

Felicitări și mulțumiri tuturor celor care au alergat pentru a schimba destine!