Au crescut costurile de întreţinere şi funcţionare la Administrarea Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi?

 

În fiecare an, consilierii locali aprobă tarifele pentru lucrările executate de societăţile aflate sub tutela Consiliului local Tecuci.

Pentru fiecare acţiune, de la tăiatul ierbii până la încărcare, există o manoperă care trebuie să acopere costul final al lucrării. Aceste sume de bani sunt calculate în aşa fel încât să asigure costurile de întreţinere şi funcţionare ale fiecărei societăţi în parte.

Se pare, însă, că la Societatea Administrarea Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi au crescut cheltuielile fiindcă Primăria Tecuci se vede nevoită să îi acorde un contract pentru „Lucrări întreţinere Parc Dendrologic”.

Achiziţia a fost făcută în 29 mai 2019 prin SICAP (SEAP), iar valoarea contractului este de 135.018,10 lei fără TVA, respectiv 160.671,54 lei cu TVA. Asta înseamnă peste 1,6 miliarde lei vechi.

Dacă au crescut costurile de întreţinere şi funcţionare la Administrarea Cimitirelor şi a Spaţiilor Verzi nu ar trebui să afle şi contribuabilii tecuceni? În definitiv este vorba despre banii noştri, ai tuturor, şi despre modul în care sunt cheltuiţi.