Concursul de la Spital. Nedumeririle persistă

 

În perioada 15 aprilie (începerea depunerii dosarelor) – 13 mai 2019 (afişarea rezultatelor) la Spitalul „Anton Cincu” Tecuci s-a desfăşurat un concurs pentru ocuparea a 21 de posturi.

„Este vrăjeală cu anunțul. Nu a fost nici un concurs de angajare… Nu vreau să apăr spitalul, primăria sau pe altcineva, însă nu sunteți fair play, acest articol este manipulare. De ce nu precizați în articol că este vorba de un anunț intern. Nu este concurs de angajare…! Este concurs intern. Citiți mai bine pe prima pagină că rubrica <condiții specifice> este scris clar citez: <să fie salariat al unității>. Asta înseamnă concurs intern… Am fost personal la spital și era publicat la avizier acest mesaj. Se vedeau hârtiile că nu erau proaspete, erau îngălbenite de timp. Sunt curioasă dacă o să-mi publicați acest mesaj”, ne scrie o cititoare care semnează Drincu Viorela.

Prin urmare, la Spital a fost un concurs prin care 21 de salariaţi şi-au dat demisia din funcţiile deţinute şi au fost încadraţi pe alte posturi. Concursul a fost doar pentru salariaţii Spitalului. Într-adevăr, nu au fost angajaţi, au fost încadraţi, sau mai precis reîncadraţi.

Lămuririle pe care ni le oferă cititoarea noastră dau naştere unor nedumeriri asupra cărora merită să ne îndreptăm atenţia.

În ultimul timp administraţia PSD a făcut zeci de angajări la Spital. Acum, deodată, administraţia şi-a dat seama că 21 dintre persoane au fost angajate pe un post greşit, că prezenţa lor nu este necesară pe funcţia în care au fost încadrate şi că trebuie reîncadrate pe alte funcţii. Acest lucru scoate în evidenţă haosul de la Spitalul tecucean.

Concursul, desfăşurat pe repede-înainte, cu proba scrisă în 7 mai şi cea practică în 9 mai, a avut loc exact în perioada în care PSD strângea rândurile pentru mitingul din 11 mai de la Galaţi. Coincidenţă?

A existat sau n-a existat concursul? Faptul că acest concurs a ieşit la suprafaţă abia după o lună ne încredinţează să considerăm că a fost organizat în cel mai mare secret. Chiar şi aşa, era imposibil ca într-o lună de zile să nu se afle despre acest concurs. Dacă ar fi existat.

Lista nedumeririlor rămâne deschisă… Pentru că şi mâine va fi o zi…