Activităţi educative la Biblioteca din Tecuci

 

Biblioteca municipală „Ştefan Petică” din Tecuci a organizat o inedită manifestare  prin transpunerea în practică a unui Proiect cultural educațional cu titlul „Zilele cărții pentru copii”.

Parteneri la această activitate sunt Club Art şi Școlile „Elena Doamna”, „Dimitrie Sturdza”, „Ion Petrovici”, „Anghel Rugină” – toate din Tecuci.

Proiectul se desfășoară în zilele de 5, 6 și 7 iunie 2019 având următorul argument – Școala și Biblioteca trebuie să colaboreze permanent pe baza parteneriatelor educaționale, dând naștere la diferite proiecte cultural-educative. Un astfel de proiect este și această manifestare  intitulată „Zilele cărții pentru copii, născut din dorința de a transformă biblioteca într-un mediu mai prietenos”.

 Principalele obiective sunt: dezvoltarea dragostei  pentru lectură, dezvoltarea creativităţii și imaginației la elevi, valorificarea potențialului creativ al elevilor și mai ales, formarea prieteniei între prin pasiunea cititului de cărți.

Echipa de proiect este formată din Ionica Nasie, manager al bibliotecii, Lizeta Rarinca și Alina Enache, bibliotecare la secția împrumut de carte pentru copii.

Proiectul a fost demarat miercuri 5 iunie 2019, în sala Helios, cu activitatea intitulată „Coperta pentru cartea preferată”, atunci când echipa Bibliotecii, formată din Lizeta Rarinca, Alina Enache și Dorothy Drumov au invitat elevii participanți să deseneze coperți ale cărților citite de ei, așa cum le văd ei, așa cum le dictează imaginația. Și copiii au desenat și s-au bucurat împreună.

La această festivitate de deschidere, serviciile de animație și voie bună pentru copii au fost asigurate de îndrăgita trupă Pyk și Pok care a cucerit aplauze binemeritate.