Cod Galben. Instabilitate atmosferică şi cantități de apă însemnate

 

Agenţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben, valabilă pentru intervalul 7 iunie, ora 10 – 7 iunie, ora 22. Sunt aşteptate manifestări de instabilitate atmosferică şi cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în Maramureș, vestul și nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, nordul Olteniei, precum și în toate zonele de munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 45…50 l/mp.

 Până la data de 10 iunie, ora 10, sunt preconizate manifestări de instabilitate atmosferică, temporar accentuată, precum şi cantități de apă însemnate, în cea mai mare parte a țării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente după-amiaza şi seara.