În atenţia şoferilor care intenţionează să plece la drum lung

 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia rutieră rămâne întreruptă pe DN 73D Piteşti – Câmpulung, la kilometrul 41, în localitatea Boteni, judeţul Argeş, din cauza unei alunecări a corpului drumului cu deplasarea acestuia pe un sector de 200 metri. Ruta ocolitoare este DN 73 Piteşti – Câmpulung.

Astăzi, 8 iunie, între orele 9 – 21, pe DN 1B, la kilometrul 5+790 de metri, în comuna Blejoi, judeţul Prahova, circulației vehiculelor va fi închisă pentru executarea de lucrări de reparații la trecerea la nivel cu calea ferată Ploiești-Măneciu. Traficul rutier se va desfășura pe ruta ocolitoare: DN 1A km 90-560 (Boldești Scăeni – Pod Râu Teleajen) – DC 159 – DN 1B km 11+500 (Bucov).

Începând cu data de 4 iunie 2019, DN 67C Transalpina a fost redeschis circulaţiei publice pe sectorul de drum închis anterior traficului, între Rânca şi Obârşia Lotrului, judeţul Gorj. Circulaţia autovehiculelor este însă permisă doar în intervalul orar 8 – 20, cu limită de viteză de 30 km/h şi restricţie de tonaj de maxim 7,5 tone. 

Rămân în vigoare cele două devieri de circulaţie pe reţeaua de autostrăzi, pentru executarea de lucrări de reparaţii, astfel:

Pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, la kilometrul 36, pe podul peste râul Argeş, în zona localităţii Căscioarele, judeţul Giurgiu, traficul este deviat de pe calea 2 (sensul de mers către Bucureşti) pe calea 1 (sensul către Piteşti), unde se desfăşoară dirijat, pe câte o bandă, în ambele sensuri.

Iar pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, circulaţia rutieră este deviată de pe calea 1 (Bucureşti – Constanţa) pe calea 2 (Constanţa – Bucureşti), pe tronsonul kilometric 86 – 97, între localităţile Vâlcelele – Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi, unde se desfăşoară pe câte o bandă pentru fiecare direcţie.

Tot pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, din cauza denivelărilor şi gropilor apărute la partea carosabilă, se circulă cu restricţie de viteză de 80 km/h până la finalizarea lucrărilor de reparaţii, între localităţile Bucureşti şi Fundulea (judeţul Călăraşi), pe tronsonul kilometric 12-36.