Unde nu-i cap, vai de picioare! Primarul deplânge lipsa unui instrument de informare a tecucenilor

 

De curând, primarul Tecuciului îşi exprima regretul că el şi cetăţenii municipiului nu mai vorbesc aceeaşi limbă, motiv pentru care în ultima vreme nu mai reuşeşte să se facă înţeles de tecuceni.

„Poate nu reușim întotdeauna să ne facem cunoscută munca sau să obținem percepția corectă în privința activității noastre dar asta nu trebuie să fie un motiv pentru a pierde din vedere binele public”, sunt ad litteram cuvintele lui Hurdubae, spicuite dintr-un raport de prezentare.

Str. Militari

 Din acelaşi raport aflăm că Serviciul Administrarea domeniului public și privat se ocupă cu gestionarea corectă și eficientă a domeniului public și privat în vederea dezvoltării municipiului.

Unul dintre obiectivele serviciului, pentru anul 2018, a fost introducerea a 11 parcometre. Prin acestea până la sfârșitul anului 2018 s-au încasat 85.000 lei, reprezentând taxă de parcare. Cei 85.000 lei, respectiv 850 milioane lei vechi, „reprezintă deja o amortizare de 56% a investiției”, spune Hurdubae.

Tot 85.000 lei pot reprezenta salariile poliţiştilor locali puşi să păzească aceste parcometre, caz în care putem spune adio amortizării.

Fdt. Ecaterina Teodoroiu

 Cu cei 85.000 lei s-ar fi putut asfalta o fundătură, caz în care salariile paznicilor de parcometre sau amortizarea însăşi ar fi apelat la alte fonduri. Şi ce fundătură ar fi mai bună de asfaltat decât Fundătura Ecaterina Teodoroiu?

În lungime de 104,5 m, cu 1 – 1,5 m trotuar şi 4 m parte carosabilă, Fundătura Ecaterina Teodoroiu nu numai că poate fi asfaltată, dar s-a şi asfaltat. Asta în vreme ce toate străzile din jurul acestei fundături deplâng lipsa unui primar care să vorbească aceeaşi limbă ca şi cetăţenii municipiului.  

Faptul că însuşi viceprimarul Pintilie locuieşte pe Fundătura Ecaterina Teodoroiu este doar o coincidenţă.

Str. Ecaterina Teodoroiu

 Ne exprimăm şi noi regretul că administraţia PSD din Tecuci (reprezentată de primar, viceprimar şi administrator public) nu reușeşte întotdeauna să îşi facă cunoscută munca!

Ideal ar fi fost ca administraţia să aibă propriul ziar în care să scrie: „Am montat 11 parcometre. Cu banii încasaţi am plătit salariile celor care le păzeau. Sau am asfaltat o fundătură. Sau am amortizat 56 % din investiţie”. Ziarul s-ar fi distribuit lunar, iar tecucenii ar fi fost informaţi şi mulţumiţi: „S-a asfaltat strada vicelui! Păi ăsta-i un lucru bun”.

 

N.R. – Reabilitarea Fundăturii Ecaterina Teodoroiu a fost făcută cu 154.927,53 lei, adică peste 1,5 miliarde lei vechi.