Din dragoste pentru partid. Pe ce risipeşte preşedintele unei secţii de votare banii primiţi ca indemnizaţie la alegeri

 

Au trecut mai mult de două săptămâni de la alegerile europarlamentare şi amănunte demne de cascadorii râsului ies încet-încet la iveală.

Preşedintele unei secţii de votare din Tecuci a continuat să numere voturile, iar şi iar, până la ora 4 a dimineţii de luni, în speranţa că, poate-poate, măcar în acea secţie de votare va ieşi câştigător PSD. Asta în vreme ce preşedinţii celorlalte secţii de votare din municipiu au încheiat numărătoarea în jurul orei 22.30 din ziua precedentă.

Voturile trebuiau să fie transportate în acea noapte la BEC Galaţi, situat în incinta Sălii Sporturilor. Însă, la acea oră, preşedintele secţiei de votare nu s-a simţit în stare să o facă. După o noapte întreagă în care a numărat, a numărat şi iar a numărat, şi tot PNL a ieşit primul, preşedintele secţiei a capitulat.

Transportul buletinelor de vot s-a făcut câteva ore mai târziu. Cu această ocazie preşedintele, care era de fapt o preşedintă, a ales tocuri înalte încercând să arate ca o doamnă. Nici acest lucru nu i-a reuşit, din cauza tocurilor reuşind să se împiedice şi să cadă pe scările Sălii Sporturilor din Galaţi, motiv pentru care şi-a pus piciorul în ghips.

Îndemnizaţia primită în calitate de preşedinte al secţiei de votare îi va fi de folos pentru a trece mai uşor peste convalescenţă.