Un nou proiect cu cântec marca PSD. Închisoare pentru cei care pleacă în străinătate şi îşi neglijează părinţii

 

„Copiii majori apţi de muncă sunt obligaţi să-şi întreţină şi să-şi îngrijească părinţii inapţi de muncă, aflaţi în dificultate, necesitând sprijin material”, prevede un proiect de lege depus de 73 de parlamentari, aproape toți de la PSD.

Inițiatorii spun că este nevoie de o astfel de lege din cauza migrației forței de muncă în străinătate, a cazurilor de bătrâni abandonați și a discriminării generate de faptul că există obligația de a crește un copil, dar nu și cea de avea grijă de un bătrân.

Proiectul prevede și pedepse cu închisoarea pentru cei care, din „rea-credință”, nu plătesc pensia de sprijin timp de două luni, scrie hotnews.ro.

Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, spune că proiectul de lege prin care copiii să fie obligați să-și întrețină părinții și bunicii arată până unde poate merge o democrație dacă nu este condusă de principii descoperite, nu inventate, a căror validitate a fost demonstrată în practică, în sute sau mii de ani.

În opinia lui Croitoru, proiectul înseamnă că autorii consideră fie că statul român nu are capacitatea de a face acest lucru, fie că nu are datoria și înseamnă și o negare a drepturilor omului de a beneficia de roadele muncii sale așa cum dorește.

 

Citeşte în continuare…