Tecuci. Prețurile Pieței agroalimentare în 5 iulie

 

În piața de legume – fructe prețurile produselor se schimbă de la o zi la alta, în funcție de marfă, iar comercianții au prețuri diverse de la o tarabă la alta. Unii negociază, alții au prețuri fixe, cumpărătorii având de unde alege și compara.

Astăzi, 5 iulie, pe o căldură de nesuportat în Piața centrală, comercianții încercau să supraviețuiască cum puteau: cu apă, evantaie sau transpirație abundentă.

Un kg de roșii varia de la 2,5 la 3 lei. Castraveții erau 2 – 2,5 lei kg. Varza verde costa 1 – 1,5 lei kg. Ardeii grași erau 4 lei, ardeii kapia se vindeau cu 5 – 8 lei. Morcovul și ceapa sunt la 4 lei/kg. Cartofii costă 2 – 3 lei/kg. Dovleceii se vând cu 2 lei. Păstăile sunt la mare căutare, prețul variind de la 4 la 7 lei. Usturoiul îl găsim la 15 – 25 lei kg.  Țelină și rădăcinoase găsim la 10 lei/kg. Zarzavatul, pătrunjel, mărar se dau cu 15 lei kg ori la legătură cu 1 – 1,5 lei bucata. Vinetele sunt 3,5 – 4 lei kg.

La tarabele cu fructe sunt merele care au costuri cuprinse între 4 – 5 lei kg, pere cu 7 lei, caise la 5 – 7 lei, prunele sunt 7 lei, zmeură la 10 lei jumătate de kg, afine și coacăze la 20 lei jumătate de kg, pepeni verzi la 2 lei/kg, pepeni galbeni la 3 lei kg, piersici cu 4,5 – 6 lei kg. Cireșele și vișinele costă 10 lei kg. Porumbul pentru fiert este la 1,5 lei/bucată.

În hala de brânzeturi găsim caș la 25 lei kg și urdă cu 20 lei/kg.