Excelent spectacol de magie și voie bună

 

La sala de spectacole „Ion Petroviciˮ Tecuci, a avut loc sâmbătă, 6 iulie, o manifestare de înaltă ținută artistică.  Este vorba de cel de al treilea episod din ciclul de Spectacole live pentru copii purtând titlul de „Teatru la cinemaˮ, manifestare susținută de Fundația Pelin. 

După spectacolul „Cartea jungleiˮ din data de 8 iunie și „Povestea Motanului încălțatˮ din 22 iunie 2019, acum a venit rândul magiei prin spectacolul intitulat „Magic Fairytaleˮ care a avut-o în prim plan,  poate pe singura magiciană din România, Cristina Strecopitov.  Aceasta este din București, absolventă a Facultății de litere din capitală.  Este considerată de specialiști ca un magician performant al fascinației, învățând mult de la alți profesioniști în materie și acum predând acest lucru copiilor de care se simte foarte atașată. 

Sala, care era cam jumătate ocupată, se remarca prin multă voie bună iar copiii, însoțiți de părinți sau bunici care au avut intrare liberă , așteptau pe un frumos fond muzical, să înceapă spectacolul de magie. 

La ora anunțată, 17, simpatica magiciană a intrat pe scenă susținută de un ropot de aplauze. Ea ne-a reamintit că pentru toți artiștii aplauzele sunt ce își doresc aceștia. Adresându-se copiilor și întrebându-i dacă au fost și sunt cuminți, ne spune că, în general, copiii sunt cuminți și buni doar în primele lor săptămâni! Apoi, după ce magiciana ne-a prezentat și calitățile ei muzicale, s-a dat startul magiilor, care așa cum ne informează, sunt niște vrăjitorii.

Pentru început ne-a prezentat o carte, despre care ne spune că e plină cu desene, dar răsfoind-o în fața publicului, avea numai texte. La o nouă răsfoire, avea numai desene alb- negru , spunând copiilor că sunt color. Copiii au spus că nu sunt colorate dar, răsfoind-o din nou, au apărut numai poze color pentru ca la o nouă răsfoire, cartea să fie numai cu file albe. Și aceasta datorită faptului că s-au folosit celebrele cuvinte „Abracadabra și Hocus – Pocusˮ.

Interesante au fost apariția și mai ales dispariția din pălărie a Iepurașului Ronțăilă, pentru ca apoi să fie invitați în scenă câțiva copii, asistenți ai magicianului, Mira, Andrei și alții.

Ne-a fost prezentat celebrul săculeț al magicianului unde se puneau obiecte de o anumită culoare și ieșeau altfel. A urcat apoi pe scenă și Bianca și ni s-a prezentat interesantul număr cu cele 6 cuburi cu numere de la 1 la 6 care, puse într-un suport într-o ordine oarecare, trecute printr-un tub, apăreau în ordinea dorită. Reușite au fost și numerele cu celebrele cercuri, la început două, care printr-o simplă suflare a copiilor intrau unul în altul, apoi trei, patru , cinci și șase cercuri, toate intrând unul în altul și ieșind imediat.

Nu a lipsit nici trucul cu nodurile la sfoară, care apăreau și dispăreau. Dar, numărul final, de adevărată senzație, a fost realizat nu cu asistenți copii ci cu patru părinți, Adi, George, Marian și tot un George, invitați să ia loc pe patru tabureți de plastic, cu mâinile unite în sus, magicianul scoțând pentru început un scaun, apoi al doilea, al treilea și chiar al patrulea, cei patru rămânând în aceiași poziție, cu mâinile unite, în sus. 

S-a asistat la un reușit spectacol în care simpatica magiciană ne-a demonstrat că în magie totul e posibil, mai ales când lucrurile sunt bine făcute și cu multă dragoste față de magie și față de public. 

După spectacol, artista a avut răbdarea de a face poze de grup cu toți spectatorii și, individual, până la ultimul copil. Personal, am apreciat enorm acest lucru. 

În culise, am așteptat-o pe magiciana și am întrebat-o cum e posibil că o absolventă a Facultății de litere, să fie un așa bun magician și dacă are în familie pe cineva care a făcut magie. Mi-a spus că talentul și pasiunea o moștenește de la bunicul ei. Am mai aflat că dorește, chiar în acest an, să dea examen la Facultatea de teatru. 

Noi, tecucenii, îi urăm succes, îi mulțumim pentru vizită la Tecuci și o mai așteptăm cu drag în mijlocul nostru. 

Mulțumim și pe această cale inițiatorilor acestui ingenios proiect și mai ales pentru faptul că a fost prins și Tecuciul în acest circuit. De asemeni, mulțumim Fundației Pelin pentru tot ce face pentru actul cultural tecucean. 

 

Iancu Aizic