Reușită prestație a artiștilor din Tecuci la Favorit TV

 

Încercând să descopere noi talente artistice în țară, un colectiv al emisiunii „Distrează-te româneˮ de la Favorit TV, a ajuns și la Casa de cultură din Tecuci.

Astfel, din înregistrările realizate aici, sâmbătă 13 iulie 2019, pe durata a două ore, de la 18 la 20, telespectatorii acestui post au putut urmări un frumos montaj realizat la Tecuci. 

Îndrăgita realizatoare și prezentatoare Ionica Voiculețu Brumăraș a început prin a ne spune că, în căutarea adevăratei distracții dar și a unor talente, a poposit și la Tecuci unde a fost foarte bine primită de conducătorii și colaboratorii Casei de cultură.

Programul a fost deschis de formațiile de dansuri populare „Doina Mândreiˮ din satul Brătulești – Corod, conduse de coregraf Nicoleta Cucoaneș, unde membrii formației au umplut cu adevărat scena demonstrând că dansul popular trăiește și în această zonă. 

Foarte frumos au evoluat și interpreții tecuceni Lică Alexa și Laurențiu Petrache, vechi colaboratori ai acestui post.  Au urmat apoi trupele de dans  „Mini Dollsˮ, „Starssˮ și „Funny Girsˮ, pregătite cu multă pasiune și devotament de coregrafa Nicoleta Cucoaneș. Apreciată a fost și formația de dansuri a Școlii gimnaziale „Elena Doamnaˮ Tecuci, elevii fiind coordonați de înv. Adriana Lefter și pregătiți de aceeași coregrafă, Nicoleta Cucoaneș. 

În cea de a doua parte a programului a evoluat clasa de canto a Casei de cultură din Tecuci, pregătită de prof. Claudiu Vișan, cel care, de altfel, a început și seria interpreților de muzică ușoară și populară cu frumoasa piesă „Ia-mi și sufletul cu tineˮ.

Apoi, tânăra Alessandra Donu Greta ne-a introdus în vechea lume a cântecului popular prin piesa „La oglindăˮ, care ne duce mereu cu gândul la marele nostru poet George Coșbuc.  Daria Negoiță ne-a spus prin cântec faptul că  „Stele nu morˮ, iar talentata Alexandra Zaharia a interpretat o piesă din repertoriul internațional. Daria Teodorescu a venit cu piesa nostalgică „Stai lângă mine, mamaˮ,  în timp ce Maria Nectaria Lungeanu ne-a spus prin cântec că „Este o fată frumușicăˮ.

Miruna Poenaru a prezentat piesa „Despre Îngeriˮ iar Alexandra Gavrilă ne-a spus, tot pe fond muzical „Voi  cântaˮ.

Alessia Avram a venit cu nostalgica piesă „Dor nemărginitˮ, o doină cât se poate de sentimentală și patriotică. A urmat Roxana Dănceanu cu piesa „Mai rămâiˮ în timp ce Daria Emanuela Șarban a prezentat piesa „Foculˮ, piesă care ne duce imediat cu gândul la regretata interpreta Laura Stoica. Roxana a impresionat publicul cu frumosul joc de scenă și costumația adecvată. Foarte apreciată a fost, ca de obicei, evoluția tinerei și talentatei interprete Raluca Alexe, acum cu o excelentă interpretare a piesei „Copaculˮ.

Cosmin Dragomir ne-a introdus iar în lumea cântecului popular cu o horă în timp ce Andreea Darie ne-a prezentat o piesă populară cu Mama în prim plan. În încheiere, Claudiu Vișan a prezentat o piesă despre Tata și despre casa bătrânească. 

Telespectatorii au asistat la un spectacol reușit, la care și-au adus contribuția artiștii amatori tecuceni pregătiți de coregrafa Nicoleta Cucoaneș și profesorul Claudiu Vișan și iată că, prin aceștia, Tecuciul mai ridică puțin capul demonstrând că și aici se face activitate culturală. 

Felicităm toți participanții la emisiune și coordonatorii!  

 

Iancu Aizic