Meşterul Manole din Tecuci. Hurdubae demolează noaptea ceea ce construiește ilegal ziua – Foto

 

Primăria Tecuci construiește fără a avea autorizație. Apoi se răzgândește și începe să șteargă urmele, dorind demolarea, chiar dacă lucrarea a fost licitată pentru 401.808,81 lei fără TVA

În ședința ordinară a Consiliului local de la sfârșitul lunii iunie 2019, un proiect de hotărâre a vizat aprobarea scoaterii din funcțiune a unor mijloace fixe din domeniul privat al Municipiului Tecuci, respectiv înlăturarea barăcilor agroalimentare din Obor, în vederea casării și valorificării acestora.

Acest proiect nu a fost adoptat deoarece consilierii locali PNL, ALDE și PMP nu au fost de acord cu propunerea hotărârii.

„Am văzut în proiect acele clădiri care urmează să fie demolate printre care și 20 baracamente de la Obor, barăci care sunt deja demolate de un an de zile. Acolo ați demolat fără aprobarea Consiliului local și este infracțiuneˮ, a afirmat consilierul Petru Papuc. În stilul caracteristic, primarul răspunde că se fac afirmații gratuite.

Chiar dacă proiectul nu a trecut, Primăria licitează în aceeași zi construirea de spații alimentare în Obor pentru 401.808,81 lei fără TVA execuția acestei lucrări. Autorizație de construire nu există, dar se licitează lucrarea.

Menționăm că fostele barăci din Obor nu mai sunt, au fost desființate de mult.

În data de 9 iulie, Primăria Tecuci anunţă luarea deciziei etapei de încadrare de către APM Galaţi în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul „Construire spaţii alimentaţie publică Obor Municipal Tecuci”.

În aceeași săptămână, 8 – 14 iulie, în Obor lucrările erau în toi, firma constructoare executând lucrarea atribuită de Primăria Tecuci.

Președintele partidului de opoziție, Lucian Costin sesizează organele în drept despre neregulile din Obor.

Conform surselor, directorul Pieței Prest Tecuci, Florian Ioniță primește o sancțiune de 10.000 lei pentru că s-a început lucrarea în Obor fără a avea autorizație de construcție și este chemat la APM Galați să dea cu subsemnatul. Conform angajaților Pieței, directorul Ioniță nu vrea să își asume construcția ilegală din Obor, pasând vina către Primărie, cea care a dat ordin de a desființa barăcile, a licitat și început lucrarea fără a deține autorizația necesară.

Ieri, 23 iulie, lucrările barăcilor din Obor stagnau, ba chiar se începuse tăierea țevilor de susținere a două barăci din spate, administrația locală având de gând să demoleze tot ce s-a construit acolo.

În această seară s-a început demontarea scheletelor metalice cu scopul de a fi transportate în altă locaţie deoarece mâine, 25 iulie, este anunţată vizita funcţionarilor de la Garda de Mediu. După vizita acestora scheletele metalice vor fi aduse şi remontate în acelaşi loc.

Practic acum, cu două săptămâni înainte de începerea Bâlciului, proiectul de construire barăci se amână pentru o noapte. În plus, administraţia locală a uitat de utilităţile necesare comercianţilor, curentul, apa şi canalizarea lipsind din proiect.

NR: În galeria foto sunt prezentate imagini de ieri şi de astăzi, dinainte şi după începerea procesului de demontare.