O informare privind proiectul „Școala Prietena Ta” arată că abaterile sesizate erau reale

 

În următoarea şedinţă a Consiliului local Tecuci consilierilor le va fi prezentată o informare privind stadiului activităților în perioada aprilie – iunie 2019 în cadrul proiectului „Școala Prietena Ta”, derulat cu fonduri europene.

Informarea este întocmită de consultantul acestui proiect – Zamfir Florin Ioan PFA.

„În urma derulării procedurii de achiziții inițiate în cadrul Proiectului, de către UAT Tecuci, și în urma încheierii contractelor cu HCR SRL, reprezentantul Consultantului a inițiat conform prevederilor contractului o verificare a acestei achiziții, în luna mai.

Din acel moment Managerul Proiectului a evitat orice întâlnire cu reprezentantul Consultantului.

Deși UAT Tecuci a pus la dispoziția echipei proiectului și a Consultantului spațiul necesar desfăşurării activităților în cadrul Casei de cuItură, UAT Tecuci a revocat această hotărâre și acum activitățile la care Consultantul ar trebui să participe se desfășoară pe holurile Primăriei”, scrie Zamfir Florin Ioan PFA.

Consultantul atrage atenţia că datele a peste 1.000 de persoane, adulţi şi copii, sunt prelucrate în condiţii improprii, care contravin Legii pentru protecţia şi prelucrarea datelor cu caracter personal.

În urma sesizării abaterilor de către consultantul proiectului „Școala Prietena Ta”, patru dintre contractele încheiate de UAT Tecuci cu HCR SRL, din Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna,  au fost reziliate.

„Astfel chiar UAT Tecuci prin Primar, recunosc că acțiunile Consultantului au fost întemeiate și au solicitat rezilierea contractelor încheiate cu HCR SRL, evitând astfel (cu sprijinul Consultantului) posibilitatea declarării unei sume de aproximativ 2.000.000 RON ca neeligibilă”, precizează Zamfir Florin Ioan PFA în Nota informativă.

Pe de altă parte, Zamfir Florin Ioan PFA semnalează o serie de disfuncţionalităţi apărute în colaborarea sa cu UAT Tecuci reprezentată prin Managerul proiectului – Cătălina Codău.

Despre Managerul proiectului spune că transmite cu foarte mari întârzieri documente necesare desfășurării activităților proiectului; nu răspunde la toate solicitările Consultantului, tratând preferențial și la considerațiile personale, care din documente trebuie să le transmită; evită orice întâlnire pe care Consultantul o solicită, invocând diverse activități în care este implicată în cadrul UAT, deși prin Decizie are un timp zilnic, plătit, dedicat activităților Proiectului.

Nouă nu ne rămâne decât să înţelegem înverşunarea cu care Primăria Tecuci l-a atacat pe coordonatorul de proiect după dezvăluirea acelor abateri descoperite în contractele încheiate.