Alegerile europarlamentare au trecut. Proiectul Centrului de Recuperare Medicală promis tecucenilor a fost abandonat – Audio

 

Un comunicat publicat în data de 22 aprilie 2019 de Primăria Tecuci înştiinţa că, în sfârşit, după trei ani, Vin Investitorii!

Comunicatul

La 17 aprilie 2019, municipiul Tecuci a primit vizita președintei Asociației Femeilor de Afaceri Chineze din România care a fost însoțită de un reprezentant al ICBC – International Consultants and Business Company SRL.

„Discuțiile purtate cu reprezentanții autorității locale au analizat oportunitatea înființării în municipiul Tecuci a unui Centru de Recuperare Medicală bazat pe medicina tradițională chineză. Pe parcursul discuțiilor au mai fost abordate subiecte legate de salubrizarea orașului iar oaspetele chinez și-a manifestat interesul pentru o eventuală colaborare cu producătorii locali de cereale, legume și fructe”, scria în comunicatul Primăriei.

Anotimpul promisiunilor deşarte

Există un Anotimp al promisiunilor deşarte, anotimp care îşi face simţită prezenţa în timpul campaniilor electorale.

Într-un astfel de anotimp cetăţenii sunt asiguraţi că în scurt timp plopul va face mere şi răchita micşunele, lucru care până la urmă nu se întâmplă. Nici nu are cum.

Comunicatul Primăriei, prin care tecucenii erau anunţaţi că vin investitorii, a fost publicat într-un astfel de anotimp.

După trei luni

Ieri, 29 iulie, la trei luni de la publicarea comunicatului, tecucenii aflau cu stupoare că investitorii nu mai vin.

În spiritul unei guvernări transparente, deschise și participative, aşa cum anunţă Primăria pe pagina sa, administraţia PSD a uitat să îi informeze pe tecuceni că înţelegerea cu chinezii a căzut.

Acest lucru l-a înfuriat pe realizatorul de programe de la Radio Tecuci, care a răbufnit la adresa secretarei Primăriei, Valerica Fotache, după ce aceasta a spus „Nu se poate”.

Cum a rămas cu investitorii?

Aşteptăm ca Primăria Tecuci să ne comunice ce s-a întâmplat cu „Centrul de Recuperare Medicală bazat pe medicina tradițională chineză”, promis înainte de alegerile europarlamentare.