Prințul rus al pianului, Eduard Kunz, revine la Tecuci

 

Joi, 1 august, la Ateneul Fundației Pelin din Tecuci va poposi celebrul pianist Eduard Kunz pentru a încânta publicul cu un nou recital.

Repertoriul va fi unul de excepție deoarece de la ora 18,30, pe scena Ateneu va vibra muzica compozitorilor Chopin, Beethvoven, Bach.

Prințul rus al pianului, Eduard Kunz, este unul dintre primii 10 pianişti tineri ai lumii.

Kunz s-a născut în Siberia, la Omsk, oraș a cărui muzică e „sunetul zăpezii trosnind sub picioare”. A studiat la Moscova — „sunetul mașinilor. Milioane și milioane de mașini mergând în ploaie, pe șosele cu 8 sau 12 benzi , și la Londra zgomotul unui pub. Oameni care sporovăiesc și ciocnesc pahare. Oameni care râd, oameni care se ceartă. De câțiva ani, acasă înseamnă la București,  „un foșnet de frunze”, se arată într-un reportaj publicat de scena9.ro.

Poate cea mai frumoasă declaraţie despre Rusia şi România se regăseşte în cuvintele sale, expuse atât de simplu, dar ascunzând atât de multe înţelesuri, pentru că totul este relatat cu sufletul…

„Rusia şi România. Aşa cum iniţialele numelor soţiei mele şi al meu se succed (numele soţiei este Diana), aceste două ţări care înseamnă enorm pentru mine se succed pe orice listă, una după alta”, declara Eduard Kunz pentru Ziarul Metropolis.

Nu ratați acest extraordinar recital!

 

You cannot copy content of this page