Premiul I la Festivalul „Volare” din Piatra Neamţ a fost câştigat de Alesia Munteanu

 

Asociația Culturală „Star” a organizat în perioada 21 – 24 august 2019 Festivalul Internațional de Muzică uşoară „Volare”, ediţia a X-a la Piatra Neamț.

Finanţatorul evenimentului a fost Primăria Piatra Neamț iar parteneri Teatrul Tineretului Piatra Neamţ şi Complexul Muzeal Neamţ.  Partener media a fost Radio Iaşi.

Conform organizatorilor, Festivalul „Volare” este un concurs de interpretare și creaţie. Concursul şi-a propus să încurajeze creaţia de cântece pentru copii şi să contribuie la descoperirea şi lansarea de tineri interpreţi de muzică uşoară, români şi străini. Totodată festivalul îşi propune să readucă în atenţia turiştilor români şi străini zona Neamțului și a  Moldovei, iar România să fie cunoscută și apreciată peste hotare.

 Deschiderea oficială a festivalului a avut loc în 22 august, pe platoul Curţii Domneşti din Piatra Neamţ în faţa statuii domnitorului Ştefan cel Mare. În total au fost 150 concurenţi, din România, Elveţia, Ucraina, Republica Moldova şi Malta.

Din Tecuci s-a înscris şi a participat la acest festival cunoscuta interpretă Alesia Munteanu. Şi de această dată efortul Alesiei a fost răsplătit, fiind premiată cu premiul I la categoria de vârstă 12 – 14 ani. Alesia a interpretat piesa „De-ai fi tu salcie la mal”.

Reamintim faptul că Alesia Munteanu este elevă a Şcolii Dimitrie Sturdza Tecuci şi se pregăteşte la Şcoala de Canto „Soul Music Art”.

Felicitări şi succes la competiţiile viitoare, Alesia!